Home / Family  / Πώς θα μείνει ο σκύλος μου μόνος στο σπίτι με ασφάλεια;

Πώς θα μείνει ο σκύλος μου μόνος στο σπίτι με ασφάλεια;

σκύλο

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας, ώστε να καταφέρει να μένει μόνος στο σπίτι με ασφάλεια.

 

Ο σκύλος, όπως και όλα τα κατοικίδια, είναι σημαντικό και μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του ιδιοκτήτη τους. Φέρνουν τεράστια χαρά, αλλά και αρκετές υποχρεώσεις. Επιπλέον, πολλές φορές μπορεί να αγχώνεστε για το αν παρέχετε στο κατοικίδιό σας όσα χρειάζεται. Για παράδειγμα, όταν αφήνετε για λίγες ώρες τον σκύλο σας μόνο στο σπίτι, ανησυχείτε για το αν θα πάθει κάτι ή αν θα στενοχωρηθεί. Υπάρχουν μερικά tips για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να μένει μόνος στο σπίτι με ασφάλεια, που θα σας λύσουν τα χέρια.

 

 

Ακόμα κι αν ο σκύλος θεωρείται το πιο κοινωνικό ζώο, το οποίο θέλει συνεχώς παρέα, με την κατάλληλη προετοιμασία θα τα καταφέρει τέλεια και μόνος του. Προσπαθήστε, για αρχή, να μην το καλομαθαίνετε ή να μην αλληλεπιδράτε συνεχώς μαζί του. Δώστε του λίγο χώρο να καταφέρει πράγματα μόνος του, ώστε να νιώσει ανεξάρτητος. Ποτέ μη φεύγετε από το σπίτι για πάρα πολλές ώρες. Σταδιακά και λίγο-λίγο θα πρέπει να τον αφήνετε μόνο του.

 

 

Όταν είστε στο σπίτι μαζί του, μη συνηθίζετε τον σκύλο σας να παραμένει συνεχώς στον ίδιο χώρο μαζί σας. Καθίστε για κάποια ώρα σε ξεχωριστό δωμάτιο, ώστε να τον βοηθήσετε να ανεξαρτητοποιηθεί. Μην ξεχνάτε να τον χαιρετάτε αμέσως όταν επιστρέφετε στο σπίτι. Θα καταλάβει ότι χαρήκατε που γυρίσατε και ότι σας έλειψε. Μπορεί να φαντάζει δύσκολο να αφήνετε το σκυλάκι σας μόνο του, αλλά με αγάπη και υπομονή θα του χαρίσετε ανεξαρτησία, χωρίς να στενοχωρηθεί.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.