Home / Wellness  / Health  / Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας για τις χειμερινές μέρες;

Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας για τις χειμερινές μέρες;

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας είναι ό,τι πιο σημαντικό εν μέσω πανδημίας!

Διανύουμε τον πιο δύσκολο χειμώνα που έχουμε, ίσως, βιώσει, με την υγεία να αποτελεί την προτεραιότητά μας, κάτι που δυστυχώς οι περισσότεροι θεωρούσαμε δεδομένο.

 

Στην παρούσα φάση της πανδημίας, είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας ενάντια όχι μόνο σε μία πιθανή εμφάνιση του κορωνοϊού, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή ίωσης.

 

Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, ώστε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας;

 

Ας δούμε τους 4 βασικούς κανόνες, που φυσικά σχετίζονται, κυρίως με τις τροφές που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση.

 

 

Κόψτε το έτοιμο φαγητό!

Καταλαβαίνουμε ότι εν μέσω lockdown το delivery είναι, ίσως, κάτι που μας δίνει χαρά. Θα πρέπει, όμως, να σκεφτούμε το κακό που μπορούμε να προκαλέσουμε στον οργανισμό μας, όταν καταναλώνουμε πολύ συχνά junk food. Τροφές φτωχές σε πρωτεΐνες αλλά πλούσιες σε υδατάνθρακες και κορεσμένα λίπη, μπορούν να “αναστατώσουν” το ανοσοποιητικό μας, χωρίς να του προσφέρουν τίποτα θετικό. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να παραγγείλετε, σκεφτείτε τις επιλογές που βρίσκονται… στο δικό σας ψυγείο!

 

 

Στραφείτε στα πιο απλά αλλά και πιο υγιεινά!

Φρούτα, λαχανικά, αυγά, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί… Μπορεί για τους περισσότερους να μοιάζουν βαρετές διατροφικές επιλογές, όμως, επιβεβαιώνουν το “στα απλά κρύβεται το μυστικό”. Όταν καταναλώνετε τροφές που περιέχουν καλά λιπαρά και πρωτεΐνες, κάνετε ένα “δώρο” στον ίδιο σας τον οργανισμό, για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό όλο τον χρόνο!

 

 

Συμπληρώματα με προσοχή!

Τα συμπληρώματα διατροφής σαφέστατα βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, αφού πολλές φορές ο οργανισμός μας δεν μπορεί να απορροφήσει όλα τα καλά στοιχεία που λαμβάνουμε από τις τροφές. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό και ανήκει στα συμπληρώματα που θα πρέπει να καταναλώνουμε. Το ίδιο ισχύει και για τη βιταμίνη D, την οποία λόγω εγκλεσμού και απουσίας φυσικού φωτός, σίγουρα έχουμε ανάγκη. Τέλος, τα προβιοτικά είναι, επίσης, ένα must-have συμπλήρωμα, που βοηθάει συνολικά τον οργανισμό. 

 

 

Ύπνος και άσκηση!

Δείτε την καραντίνα σαν μια καλη ευκαιρία να κοιμηθείτε επιτέλους μέχρι αργά το πρωί, κάτι που μάλλον δεν κάνατε προ εγκλεσμού, αλλά και να δοκιμάσετε εναλλακτικές μορφές άσκησης, έστω και με διαδικτυακά μαθήματα. Ο καλός ύπνος σε συνδυασμό με τη γυμναστική, μπορούν να κάνουν θαύματα! Επιπλέον, φροντίστε να καταναλώνετε αρκετά υγρά -όχι αλκοόλ!- και να περπατάτε. Πληκτρολογήστε 6 και ξεκινήστε!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath