Home / Men  / Grooming  / Πώς θα αποκτήσεις γρηγορότερα πιο πυκνά γένια;

Πώς θα αποκτήσεις γρηγορότερα πιο πυκνά γένια;

Πώς θα αποκτήσεις γρηγορότερα πιο πυκνά γένια;
Μακριά και πυκνά γένια: Έτσι θα τα αποκτήσεις. 

Αποτελούν trend και προσδίδουν γοητεία. Τα πυκνά γένια χρειάζονται περιποίηση και φροντίδα. Τι πρέπει να κάνεις για να τα αποκτήσεις; 

 

Πώς θα αποκτήσεις γρηγορότερα πιο πυκνά γένια;

 

 

Αύξησε την πρόσληψη πρωτεϊνών. 

H διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις πιο γρήγορα την πυκνή γενειάδα που ονειρεύεσαι. Το εξωτερικό στρώμα από τις τρίχες μας αποτελείται κυρίως από κερατίνη και η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες ενισχύουν την παραγωγή της κερατίνης. Τέτοιες τροφές είναι το κρέας, τα αυγά, οι κηροί καρποί, το τόφου, η γαλοπούλα και το κοτόπουλο, το τυρί αλλά και τα όσπρια. 

 

Πρόσθεσε επίσης στη διατροφή σου τα ω-3 λιπαρά οξέα.

Τα ω-3 λιπαρά οξέα κάνουν τις τρίχες όχι στο κεφάλι αλλά και στα γένια σου πιο γερές, μαλακές και λαμπερές. Πρόκειται για υγιεινά λιπαρά που θα βρεις στα ψάρια και τα θαλασσινά σε μεγάλη ποσότητα. Βάλε λοιπόν στη διατροφή σου τον σολωμό, το σκουμπρί, τον κολιό, τον γαύρο, τον τόνο, το καλαμάρι, τον κέφαλο, την πέστροφα, τον ξιφία, τη ρέγκα, τις σαρδέλες, τον μπακαλιάρο και τις γαρίδες αλλά και σε φυτικές πηγές όπως τον λιναρόσπορο, το λινέλαιο και τους ξηρούς καρπούς -καρύδια, φιστίκια κι αμύγδαλα.

 

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση. 

Πιες περισσότερο νερό. Η σωστή ενυδάτωση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, ευνοώντας την τριχοφυΐα. Ακόμη, κάνει τα μαλλιά και γενικά τις τρίχες πιο λαμπερές. Εκτός από το νερό χρησιμοποίησε προϊόντα όπως λαδάκια για τα μούσια που παρέχουν βαθιά ενυδάτωση και σε βοηθούν να έχεις υγιή γένια. 

 

Αύξησε την τεστοστερόνη σου φυσικά. 

Η άσκηση και ιδιαίτερα τα βάρη ενισχύουν την παραγωγή τεστοστερόνης, μίας ορμόνης που βοηθά στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος. Ακόμη, η μείωση βάρους αυξάνει την τεστοστερόνη. Εκτός από την άσκηση η συγκεκριμένη ορμόνη μπορεί να αυξηθεί φυσικά μέσω της διατροφής που περιλαμβάνει σε επαρκείς ποσότητες βιταμίνες, μέταλλα, λιπαρά και ιχνοστοιχεία.

 

Ξεκουράσου. 

Για να αποκτήσεις την επική γενειάδα που ονειρεύεσαι πρέπει να ξεκουράζεσαι. Οπότε κοιμήσου τουλάχιστον 7 ώρες καθημερινά ώστε να διασφαλίσεις πως ο οργανισμός σου λειτουργεί σωστά. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!