Home / Beauty  / Πώς θα αντιμετωπίσετε τα σκασμένα χείλη;

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα σκασμένα χείλη;

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα σκασμένα χείλη;
Συγκεντρώσαμε φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα σκασμένα χείλη. 

Σκασμένα χείλη: Υπάρχει λύση; Οι συνήθεις ύποπτοι που δημιουργούν προβλήματα στα χείλη μας τον χειμώνα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, η υγρασία, ο κρύος αέρας αλλά και το στρες. Τι μπορείτε να κάνετε; 

 

Φτιάξτε το δικό σας lip balm. 

Ποιο είναι άλλωστε καλύτερο προϊόν για τις δικές μας εξατομικευμένες ανάγκες; Φυσικά αυτό που μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας, καθώς ξέρουμε ακριβώς ποια στοιχεία έχουμε επιλέξει για να το φτιάξουμε. 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο κακάο

2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο

2 κουταλάκια του γλυκού κερί μέλισσας

15 σταγόνες αιθέριο της αρεσκείας σας 

Τοποθετήστε τα παραπάνω υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αυξήστε τη θερμοκρασία. Αφήστε να λιώσουν όλα μαζί και να γίνουν μείγμα. Ανακατέψτε όσο χρειάζεται. Όταν γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, αποσύρετε από τη φωτιά και μετακινήστε το υγρό σε μικρά βαζάκια. Αφήνετε να πήξει και τα νέα σας ενυδατικά σπιτικά lip balms είναι έτοιμα! 

 

 

 

 

Τι θα λέγατε για ενυδατικά κραγιόν;

Τα ενυδατικά κραγιόν, ιδιαίτερα τα κρεμώδη, είναι μία υπέροχη λύση για να προλάβετε και να θεραπεύσετε τα ξηρά χείλη. Προτιμήστε φαρμακευτικά προϊόντα με μαλακτικά συστατικά και ενυδατικούς παράγοντες όπως η βιταμίνη Ε, το έλαιο macadamia και το βούτυρο καριτέ, τα οποία μειώνουν την αφυδάτωση και βοηθούν στην επανόρθωση των ταλαιπωρημένων χειλιών. 

Super tip: Αποφύγετε τα έντονα χρώματα στα ενυδατικά κραγιόν, καθώς υπερτονίζουν την ξηρότητα. Στραφείτε σε nude αποχρώσεις για σιγουριά. 

 

Ενυδατώστε συχνά τα χείλη σας. 

Προσπαθήστε να ενυδατώνετε συχνά τα χείλη σας με πλούσια lip balms και ενυδατικά κραγιόν. Ακόμη, μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό και υγρά (όχι αναψυκτικά κι αλκοόλ) που βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού εκ των έσω. 

Prop Alert: Πριν την ενυδάτωση κίνηση – κλειδί είναι και η απολέπιση. Με ένα lip scrub απομακρύνετε με ευγενικές κινήσεις τα νεκρά κύτταρα από την των χειλιών σας. 

 

Ο SPF σε πρώτο πλάνο. 

Ένας από τους παράγοντες που ταλαιπωρούν τα χείλη και τον χειμώνα είναι ο ήλιος. Για αυτό, προτιμήστε κραγιόν ή balms με SPF (συνήθως 15) που παρέχουν ηλιοπροστασία και συμβάλλουν στην ανάπλαση των χειλιών. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!