Home / Good Life  / Art & Culture  / Πώς η τέχνη ενέπνευσε το εντυπωσιακό show του οίκου Jacquemus

Πώς η τέχνη ενέπνευσε το εντυπωσιακό show του οίκου Jacquemus

Ο Jacquemus γιόρτασε δέκα χρόνια στο χώρο της μόδας, στρώνοντας ένα φούξια catwalk 500 μέτρων μέσα στις λεβάντες της Προβηγκίας για το show της σεζόν SS20. Η συλλογή Coup de soleil πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2019 σε ένα απέραντο λιβάδι με πολλές επιρροές από την τέχνη.

 

 

 

 Τα μοντέλα εμφανίστηκαν μέσα από τις λεβάντες φορώντας αέρινα φορέματα, λινά oversize σακάκια, θηλυκά κοστούμια, ψάθινες τσάντες και καπέλα. Ο Simon Porte Jacquemus δήλωσε πως ο στόχος του μέσα από αυτή τη δουλειά ήταν μόνο η ευτυχία.

 

Στο film που δημοσίευσε ο Loic Prigent, ο νεαρός σχεδιαστής Simon Porte Jacquemus, εξηγεί ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα σκηνικό που να θυμίζει σύγχρονη τέχνη. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από το έργο του David Hockney, The Arrival of Spring in Woldgate.

 

 

David Hockney, The Arrival of Spring in Woldgate

David Hockney, Double East Yorkshire, 1998

David Hockney, The arrival of spring in Woldgate, East Yorkshire

 

 

Κάποια από τα ρούχα της συλλογής του έχουν επιρροή από τον Paul Cézanne και τον Jean Lurcat.

 

 

Έργο του Paul Cezanne

Έργο του Jean Lurçat

 

 

Τέλος οι μοναδικές εγκαταστάσεις του καλλιτέχνη Christo επηρέασαν το γενικό concept του οίκου για την εγκατάσταση στην φύση.

 

 

Christo and Jeanne-Claude, Surrounded Islands, Miami, 1980-83

Christo and Jeanne-Claude, The Floating Piers, Lake Iseo, Italy, 2014-16

 

 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις μούσες που τον εμπνέουν με τον ανεπιτήδευτο αέρα τους, τις ετοιμασίες της τελευταίας στιγμής, τα μοναδικά fittings αλλά και τους make up artists που δημιουργούν τεχνητά καψίματα από τον ήλιο στα μοντέλα.

 

 

 

 

 

Περισσότερα για τον οίκο Jacquemus εδώ.

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein