Home / Wellness  / Health  / Πόσο ευεργετικά είναι τα κάστανα;

Πόσο ευεργετικά είναι τα κάστανα;

Πόσο ευεργετικά είναι τα κάστανα;
Κάστανα: Μία χριστουγεννιάτικη υπετροφή. 

Τα κάστανα πρωταγωνιστούν στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, αποτελώντας έναν από τους καρπούς που έχουμε συνδέσει με τις εορταστικές ημέρες. Μπορεί να έχουν πολλές θερμίδες, όμως παράλληλα είναι και πολύ θρεπτικά και νόστιμα. Για αυτό μην νιώθετε καμία τύψη τις φετινές γιορτές και απολαύστε τα με ευχαρίστηση. Γιατί: 

 

Πόσο ευεργετικά είναι τα κάστανα;

 

 

Είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά πολύτιμα για την υγεία μας. Αν δε ανήκετε στην κατηγορία όσων δεν αγαπούν ιδιαίτερα το κόκκινο κρέας ή θέλουν να το περιορίσουν, καταναλώστε κάστανα γιατί θα πάρετε όλες αυτές τις πολύτιμες ουσίες, χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας. 

 

Περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία όπως γνωρίζετε είναι θαυματουργά για τον οργανισμό σας. Τα καλά αυτά λιπαρά συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων και άλλων ασθενειών, στη βελτίωση της μνήμης και μεταξύ πολλών άλλων θετικών επιδράσεων, στη διατήρηση της υγείας των ματιών. 

 

Είναι αντιοξειδωτικά, γεγονός που ωφελεί με πολλούς τρόπους την υγεία μας. Η αντιοξειδωτική δράση απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα μας και μάχεται τις ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας μας να είμαστε πιο νέες και λαμπερές. 

 

 

 

Έχουν υχηλά επίπεδα πρωτεΐνης, η οποία είναι βασικό συστατικό για τη ρύθμιση του ανθρώπινου μεταβολισμού και χτίζει δυνατό μυικό ιστό. 

 

Ειναι πλούσιες σε βιταμίνες Β1, Β2 καθώς και σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τις άμυνες του οργανισμού, οπότε είναι καλό να τα καταναλώνουμε τον χειμώνα, για να μην αρρωσταίνουμε. 

 

Τέλος, καθώς περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, η κατανάλωσή τους συνηγορεί στην καλή λειτουργία του εντέρου. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!