Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Πως το αβοκάντο βοηθά στην απώλεια βάρους

Πως το αβοκάντο βοηθά στην απώλεια βάρους

Αβοκάντο για αδυνάτισμα και απώλεια λίπους.

Το αβοκάντο, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει -όχι άδικα- πολύ δημοφιλές σε ό,τι αφορά την υγιεινή διατροφή. Είναι γνωστό πως βοηθά στην πέψη, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, δυναμώνει τα κόκαλα και γενικότερα, είναι ευεργετικό για την υγεία. Επιπλέον, η ικανότητά του να μειώνει το αίσθημα πείνας και το κοιλιακό λίπος, το καθιστούν σούπερ τροφή για απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα:

 

Καίει πολλές θερμίδες.

Η κατανάλωση αβοκάντο, βοηθά στην καύση των θερμίδων και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Ακόμη, η κατανάλωσή του ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, παρέχοντάς σου καλά λιπαρά και φυσικά πολύ ενέργεια. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε παλμιτικό οξύ, δηλαδή σε κορεσμένο λίπος, προσφέρει στον οργανισμό «καθαρή» ενέργεια, σε αντίθεση με τροφές που είναι υψηλές σε μονοακόρεστα λιπαρά. Τα τηγανιτά, το βούτυρο ή τα ψητά τρόφιμα, επιβραδύνουν τον μεταβολικό ρυθμό, με αποτέλεσμα πιο χαμηλή καύση θερμίδων.

 
Νικά τις λιγούρες.

Η ιδιότητά του, να παρέχει στον οργανισμό το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού, το καθιστούν ιδανικό για την απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition Journal, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν μισό φρέσκο αβοκάντο με το μεσημεριανό τους γεύμα, ανέφεραν ότι η επιθυμία τους για φαγητό μειώθηκε κατά 40%.  Αποδεδειγμένα λοιπόν, μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τις λιγούρες και να μείνεις χορτάτη για αρκετές ώρες.

 

Ελαχιστοποιεί το λίπος.

Η τακτική κατανάλωση αβοκάντο, σε κάνει να ζυγίζεις λιγότερο σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Οι άφθονες ίνες και τα υγιή λίπη που περιέχει, επιβραδύνουν την διαδικασία της πέψης. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η ανάγκη να φας περισσότερο και η όρεξη για φαγητό μετριάζεται. Επιπλέον, τα «καλά» λίπη του αβοκάντο, βοηθούν το σώμα να κάψει πρώτα το υποθηκευμένο, περιττό λίπος, βοηθώντας σε να χάσεις βάρος.

 

Χαρίζει μέση δακτυλίδι.

Όπως και το παρθένο ελαιόλαδο, το λάδι αβοκάντο βοηθά στην καύση του κοιλιακού λίπους. Μια μελέτη που αφορά στο κοιλιακό λίπος, υποστηρίζει πως όσοι ακολουθούν δίαιτα με τροφές που περιέχουν τα συστατικά του αβοκάντο, μπορεί να εμποδίσει τη εγκατάσταση του σωματικού λίπους γύρω από την κοιλιά.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!