Home / Wellness  / Mind  / Πως το άγχος ¨σαμποτάρει¨ την ερωτική μας ζωή

Πως το άγχος ¨σαμποτάρει¨ την ερωτική μας ζωή

Και τι μπορούμε να κάνουμε

Η σεξουαλική διάθεση πλήττεται εξαιτίας της στρεσογόνου καθημερινότητας. Οι σύγχρονοι ιλιγγιώδεις ρυθμοί ζωής, η ανησυχία που μας προκαλούν τα επαγγελματικά ζητήματα, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την οικογένεια και οι οικονομικές δυσκολίες είναι συνήθως οι αιτίες που μας προκαλούν άγχος, το οποίο αντικατοπτρίζεται σε διάφορες πτυχές της ζωής μας και σαφώς στη σεξουαλική μας διάθεση.

 

Το έντονο άγχος βλάπτει σοβαρά το σεξ, καθώς δεν μειώνει μόνο τη διάθεση, αλλά μπορεί να μας εξασθενήσει και σωματικά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το χρόνιο στρες οδηγεί στην παραγωγή υπερβολικής ποσότητας της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία μειώνει τη λίμπιντο. Ακόμη, το υπερβολικό άγχος μπορεί να συμβάλει στην αυξομείωση του βάρους και στην δημιουργία άσχημης εικόνας για το σώμα και τον εαυτό μας. Καθώς λοιπόν το άτομο που βιώνει έντονο και χρόνιο στρες πλήττεται σωματικά και ψυχικά, είναι φυσικό να επηρεάζεται η σεξουαλική του ζωή. Όμως υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το στρες και να διεκδικήσετε ξανά την ερωτική σας αρμονία. 

 

 

Επισκεφθείτε ένα ειδικό 

Η συζήτηση με έναν σύμβουλο ή θεραπευτή μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε, να μειώσετε ή να απαλλαγείτε από τα θέματα που σας προκαλούν άγχος και να έρθετε πιο κοντά στον σύντροφό σας.

 

Κάντε γυμναστική

Η γυμναστική θα σας ανεβάσει τη διάθεση, θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα στρες, αλλά και να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και την εικόνα σας. 

 

 

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερό σας χρόνο

Βρείτε τρόπο να αφιερώσετε χρόνο σε κάτι που σας αρέσει και κάντε κάτι που σας ευχαριστεί και σας χαλαρώνει. Κάντε ένα μπάνιο με αρωματικά έλαια, ένα μανικιούρ, μια βόλτα με φίλους ή με τον σύντροφό σας και οτιδήποτε άλλο θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα και να αποσπάσετε τη σκέψη σας από όσα σας απασχολούν.  

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!