Home / Beauty  / Πως θα πετύχετε το 60’s μακιγιάζ!

Πως θα πετύχετε το 60’s μακιγιάζ!

60’s make up tips!

Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor, Sophia Loren και πολλές άλλες αιθέριες υπάρξεις που πέραν του φυσικού τους κάλλους, αποτέλεσαν με το signature make up τους, είδωλα της ομορφιάς την εποχή των 60’s. Δείτε πως μπορείτε και εσείς να πετύχετε το σαγηνευτικό και άκρως θηλυκό 60’s μακιγιάζ με τα παρακάτω key beauty tips!

 

 

Pale skin

Η λευκή σχεδόν χλωμή επιδερμίδα ήταν κυρίαρχη στα 60’s. Χρησιμοποιήστε ένα ανοιχτό foundation, λίγο πιο ανοικτό από την επιδερμίδα σας για να δημιουργήσετε τη τέλεια βάση, όμως φροντίστε ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται φυσικό. 

 

 

Minimal blush 

Στην αψεγάδιαστη βάση που δημιουργήσατε, απλώστε ελάχιστο ρουζ. Καθώς, τη συγκεκριμένη δεκαετία το επίκεντρο του make up είναι τα μάτια, το υπόλοιπο μακιγιάζ οφείλει να είναι πιο ήσυχο. Απλώστε ελάχιστο ρουζ στα μάγουλά σας, για να δώσετε ελάχιστο χρώμα και να φωτίσετε το πρόσωπό σας. 

 

Big eyes 

Τα μεγάλα μάτια είχαν την τιμητική τους τη δεκαετία του ’60. Είναι άλλωστε και σήμερα στοιχείο που όλες οι γυναίκες τονίζουμε για να φαινόμαστε εντυπωσιακές, όμως στα 60’s τα μάτια ήταν περισσότερο έντονα και δραματικά. Παίξτε με τις σκιές, βάλτε έντονο μαύρο eyeliner ή μολύβι και πολύ μάσκαρα. Τα μάτια σας πρέπει να είναι το πιο έντονο στοιχείο στο πρόσωπό σας. 

 

 

Fake lashes

Οι πρόσθετες βλεφαρίδες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες για το επιτυχημένο 60’s make up look. Προμηθευτείτε ψεύτικες βλεφαρίδες και βάλτε πολύ μάσκαρα. Οι βλεφαρίδες με όγκο και πυκνότητα θα δώσουν στο βλέμμα σας την ένταση που χρειάζεται για να είστε κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, να θυμίζετε σταρ του σινεμά ή το θρυλικό μοντέλο της εποχής Τουίγκι!

 

 

 

Nude lips

Τελευταία σας κίνηση μακιγιάζ για να ολοκληρώσετε το 60’s make up είναι να βάλετε ένα κραγιόν σε nude αποχρώσεις, καθώς όπως είπαμε παραπάνω θέλετε να δώσετε πιο πολλή ένταση στα μάτια. Πριν όμως το απλώσετε, κάντε ένα περίγραμμα στα χείλη σας με παρόμοιας απόχρωσης μολύβι χειλιών και είστε έτοιμες. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!