Home / Wellness  / Health  / Πως θα νικήσετε φυσικά το χειμωνιάτικο κρύωμα

Πως θα νικήσετε φυσικά το χειμωνιάτικο κρύωμα

Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε το χειμωνιάτικο κρύωμα.

Βήχας, πονόλαιμος, ξηρός λαιμός, πονοκέφαλος, φτέρνισμα και κατάποση. Όλα αυτά τα συμπτώματα συνηγορούν πως έχετε αρρωστήσει και βασανίζεστε από κάποιο χειμωνιάτικο κρύωμα. Δείτε κάποιους έξυπνους και φυσικούς τρόπους για να καταπολεμήσετε το κρύωμα και να αισθανθείτε άμεσα ανακούφιση.

 
Αναπαυτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η ξεκούραση και ο ύπνος, είναι ένας τρόπος για να αναρρώσετε πιο γρήγορα. Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε όσο πιο πολύ μπορείτε διότι σε διαφορετική περίπτωση θα παρατείνετε το αίσθημα κατάποσης και θα εξαντλήσετε τον οργανισμός σας.  Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια από ό,τι όταν είστε υγιείς. Προσπαθήστε λοιπόν να πάρετε τον χρόνο σας, να αφήσετε και κάποιες υποχρεώσεις στην αναμονή για να αναρρώσετε γρηγορότερα.

 

Αλατόνερο το θαυματουργό.

Αν σας ταλαιπωρεί ο ξερός και ερεθισμένος λαιμός, προσπαθήστε να τον απαλύνετε πρώτα με φυσικό τρόπο. Οι τακτικές γαργάρες με αλατόνερο, είναι ένας καλός τρόπος να ανακουφίσετε τον ερεθισμένο σας λαιμό. Το αλατόνερο βοηθά σημαντικά στην απελευθέρωση της βλέννας και απαλύνει τον διογκωμένο λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει πυρετό ή και πονοκέφαλο. Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό –όχι καυτό- νερό και κάντε γαργάρες συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας.  

 
Ανακουφιστικά ροφήματα.

Ροφήματα όπως η Echinacea, το τσάι του βουνού και ο χυμός πορτοκάλι ή λεμόνι, είναι πολύ βοηθητικά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό, χυμούς και τσάι και αποφύγετε τον καφέ ή τα αναψυκτικά που ενδέχεται να προκαλέσουν αφυδάτωση. Η πρόσληψη υγρών θα επιταχύνει την ανάρρωσή σας, καθώς θα σας ενυδατώσει, θα απαλύνει τον ξηρό λαιμό, θα περιορίσει την συμφόρηση και την γενικότερη κούραση που αισθάνεσθε.

 

Παραδοσιακή θεραπεία με βεντούζες.

Οι βεντούζες είναι μια παλιά μέθοδος θεραπείας που ανακουφίζει από τους μυϊκούς και σωματικούς πόνους αλλά και από το κρύωμα. Είναι πολύ πιθανόν κάποιος από την οικογένειά σας να γνωρίζει την θεραπεία με βεντούζες και να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε άμεσα. Προσοχή όμως γιατί η παραδοσιακή αυτή θεραπεία δεν προτείνεται σε περιπτώσεις υψηλού πυρετού, κράμπες, δερματικές αλλεργίες και σε  ευαίσθητες επιδερμίδες.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!