Home / Family  / Πως θα κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα πιο μαγικά από ποτέ για τα παιδιά σας

Πως θα κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα πιο μαγικά από ποτέ για τα παιδιά σας

Πως τα φετινά Χριστούγεννα θα μείνουν αξέχαστα στα παιδιά σας.

 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και έχουμε όλοι μπει σε εορταστικό κλίμα χαράς αλλά και προετοιμασιών. Τα παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα και τα περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Πως θα καταφέρετε όμως να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα πιο μαγικά από ποτέ για τα παιδιά σας; Σας προτείνουμε κάποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα φέρουν ακόμη πιο κοντά τα μέλη της οικογένειας και μείνουν αξέχαστες στα παιδιά.

 

Κάντε το σπίτι σας χριστουγεννιάτικο εργαστήρι.

Τι πιο εορταστικό και διασκεδαστικό από το να μετατρέψετε το σπίτι σας σε χριστουγεννιάτικο εργαστήρι; Μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες κατασκευές όπως στολίδια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, δωράκια, χριστουγεννιάτικες κάρτες ή γουράκια φυσικά με την βοήθεια των παιδιών σας. Όταν τα παιδιά εμπλέκονται σε τέτοιες διαδικασίες βιώνουν το κλίμα των Χριστουγέννων, συμμετέχουν και γίνονται ακόμη πιο δημιουργικά και χαρούμενα!

 

 

Στολίστε το δέντρο με τους φίλους τους.

Ο στολισμός του δέντρου είναι ένας τρόπος να έρθει το παιδί πιο κοντά με την οικογένεια αλλά και με τους αγαπημένους του φίλους. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να καλέσετε τους φίλους των παιδιών σας και να στολίσετε όλοι μαζί το δέντρο. Τα παιδιά θα είναι πολύ χαρούμενα και θα δημιουργήσουν αναμνήσεις εορταστικές που περιλαμβάνουν όλους τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Για να είναι ακόμη πιο διασκεδαστικός ο στολισμός αντιμετωπίστε τον σαν ένα εορταστικό πάρτι. Βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια, προσφέρετε γλυκάκια και ζαχαρωτά, παίξτε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, αφηγηθείτε ιστορίες ή προσφέρετε μικρά χριστουγεννιάτικα δωράκια σε όλα τα παιδιά. Σίγουρα ο φετινός στολισμός του δέντρου θα μείνει αξέχαστος στα παιδιά σας και τους φίλους τους.

 

 

Χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Τα Χριστούγεννα σίγουρα μας φέρνουν στο μυαλό απίστευτες γεύσεις που μας συντροφεύουν από τα παιδικά μας χρόνια. Για να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα πιο μαγικά και αξέχαστα, προσπαθήστε να μαγειρέψετε μαζί με τα παιδιά σας. Τα παιδιά χαίρονται πολύ όταν συμμετέχουν ενεργά στις εορταστικές προετοιμασίες. Φτιάξτε μαζί χριστουγεννιάτικα γλυκάκια, ευφάνταστα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες συνταγές και οτιδήποτε άλλο αρέσει σε εσάς ή τα παιδιά σας. Ορίστε τα παιδιά σας μικρούς chef και αναθέστε τους μια συγκεκριμένη εργασία που θα φέρουν εις πέρας. Προτείνετέ τους να ζυμώσουν κουλουράκια ή χριστουγεννιάτικα μπισκότα και εκείνα σίγουρα θα ενθουσιαστούν!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!