Home / Beauty  / Πως θα αποφύγετε τα λιπαρά μαλλιά

Πως θα αποφύγετε τα λιπαρά μαλλιά

Λιπαρά μαλλιά: όχι πια με αυτά τα 4 tips.

Τα λιπαρά μαλλιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών, στρες, κληρονομικότητας ή και κακής διαχείρισης των μαλλιών και λάθος στρατηγικών περιποίησης. Δείτε ποιες μικρές αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα λιπαρά μαλλιά.

 

Επιμείνετε στα κατάλληλα προϊόντα.

Τα λιπαρά μαλλιά απαιτούν συγκεκριμένα προϊόντα. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον τύπο των μαλλιών και προσαρμόζονται στις ανάγκες του. Σε διαφορετική περίπτωση τα μαλλιά σας θα γίνουν ακόμη πιο λιπαρά. Ακόμη φροντίστε να αλλάζετε κατά καιρούς τα σαμπουάν μαλλιών που χρησιμοποιείτε. Περίπου κάθε τρεις με έξι μήνες δοκιμάστε κάτι καινούργιο. Αυτό θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να αναζωογονηθούν και θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

 
Όχι συχνό σαμπουάν.

Όσο πιο συχνά κάνετε πλύσεις στα λιπαρά μαλλιά τόσο περισσότερο θα επιδεινώνεται το πρόβλημα. Αποφύγετε το καθημερινό πλύσιμο και σιγουρευτείτε πως ξεπλένετε σωστά τα μαλλιά σας κατά την διάρκεια του μπάνιου. Πολλές φορές η λιπαρότητα προέρχεται από υπολείμματα σαμπουάν, που δεν έχει φύγει. Οπότε χρησιμοποιήστε άφθονο νερό.

 
Κάντε ελαφρύ μασάζ.

Κατά την διάρκεια του μπάνιου, φροντίστε να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ με τα δάκτυλά σας στο κρανίο σας. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο και θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε το σμήγμα που παράγεται στο κρανίο και οδηγεί σε λιπαρά μαλλιά. Η παραγωγή σμήγματος είναι η κύρια αιτία για τα λιπαρά μαλλιά που φαίνονται θαμπά.

 

Conditioner secret.

To conditioner μπορεί να επιδεινώσει την λιπαρότητα των μαλλιών καθώς περιέχει συστατικά που μαλακώνουν τα μαλλιά. Δεν χρειάζεται όμως να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε απλά μπορείτε να το χρησιμοποιείτε με διαφορετικό τρόπο. Μετά την πρώτη πλύση χρησιμοποιείστε το conditioner, αφήστε το να δράσει και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Στην συνέχεια προχωρήστε και στην δεύτερη πλύση με σαμπουάν και ξεπλύνετε πάλι με άφθονο νερό. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σας θα είναι μαλακά και ενυδατωμένα αλλά θα αποφύγετε τον κίνδυνο λιπαρότητας.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!