Home / Cozyhome  / Πρωτότυπες γραμματοσειρές με τον γραφικό χαρακτήρα διάσημων καλλιτεχνών!

Πρωτότυπες γραμματοσειρές με τον γραφικό χαρακτήρα διάσημων καλλιτεχνών!

cozyvibe design songwriters fonts
Aναζητήστε τις γραμματοσειρές των αγαπημένων σας μουσικών!

Οι Γάλλοι graphic designers Julien Sens και Nicolas Damiens κατάφεραν να μετατρέψουν τον γραφικό χαρακτήρα σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως οι John Lennon, Kurt Cobain, Leonard Cohen και Serge Gainsbourg σε ιδιαίτερες γραμματοσειρές.

 

Με έδρα τους τη Νέα Υόρκη, έφεραν εις πέρας το συγκεκριμένο project μέσα σε έναν μήνα, δημιουργώντας 5 γραμματοσειρές, χρησιμοποιώντας αυθεντικές σημειώσεις και γράμματα, από τους ίδιους τους μουσικούς.

 

Με την ονομασία Songwriter Fonts, oι γραμματοσειρές διαθέτουν γράμματα, αριθμούς και σύμβολα, που έχουν ως σκοπό να εμπνεύσουν συνθέτες και στιχουργούς, για να γράψουν χρησιμοποιώντας τον γραφικό χαρακτήρα των αγαπημένων τους καλλιτεχνών.

 

cozyvibe design songwriters fonts

 

cozyvibe design songwriters fonts

 

Οι ίδιοι οι δημιουργοί του συγκεκριμένου project υποστήριξαν ότι επιθυμία τους ήταν ακριβώς αυτό, δηλαδή να δώσουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εμπνευστούν από τον γραφικό χαρακτήρα αυτών των σπουδαίων μουσικών, σα να παίζουν στο πιάνο του John Lennon ή με την κιθάρα του Kurt Cobain. “Δε σημαίνει ότι ξαφνικά θα αρχίζεις να παίζεις ακριβώς σαν αυτούς, όμως, πιθανότατα να μπεις σε ένα άλλο κλίμα και να παίξεις με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, έχοντας αυτούς στην σκέψη σου”.

 

cozyvibe design songwriters fonts

 

cozyvibe design songwriters fonts

 

Οι Sens και Damiens αναζήτησαν αρχικά όσα περισσότερα χειρόγραφα ντοκουμέντα μπορούσαν, ώστε να δημιουργήσουν ένα μοναδικό αλφάβητο για τον κάθε καλλιτέχνη. Στη συνέχεια αναπαρήγαγαν κάθε σύμβολο ψηφιακά, χρησιμοποιώντας ένα softaware για γραμματοσειρές. Μάλιστα οι designers δήλωσαν πως οι πιο δύσκολες ήταν εκείνες των Leonard Cohen και Serge Gainsbourg, καθώς πήρε αρκετό χρόνο για να σχηματίσουν κάθε γράμμα ξεχωριστά, λόγω του ιδιαίτερου γραφικού χαρακτήρα των συγκεκριμένων μουσικών.

 

Στο μέλλον σκοπεύουν να εμπλουτίσουν τις ήδη υπάρχουσες γραμματοσειρές, περιλαμβάνοντας κι άλλους καλλιτέχνες, όπως ο The Notorious B.I.G.και η Janis Joplin.

 

Τις γραμματοσειρές μπορείτε να τις αναζητήσετε εδώ

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath