Home / Wellness  / Health  / Προτάσεις για πρωινό που μας κρατά χορτάτους!

Προτάσεις για πρωινό που μας κρατά χορτάτους!

Ιδέες για δυναμωτικό και healthy πρωινό 

 

Όλοι είμαστε ενήμεροι σχετικά με τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του πρωινού στη διατροφή μας. Το πρωινό γεύμα όχι μόνο μας οπλίζει με ενέργεια για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, αλλά και μας βοηθά να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας και να προστατέψουμε την υγεία μας. Σύμφωνα με την κλινική διατροφολόγο Christy C. Tangney του Rush University Medical Center η καθημερινή κατανάλωση πρωινού γεύματος μας κρατά μακριά από την παχυσαρκία και άλλες ασθένειες όπως ο διαβήτης και συμβάλλει στην συνολική υγεία του οργανισμού μας. 

 

Tοστ με καπνιστό σολομό

Το ψωμάκι ολικής άλεσης μπορεί να συνδυαστεί τέλεια, με καπνιστό σολομό, αβγό και να πάρει έξτρα γεύση από καρυκεύματα όπως το πιπέρι και η κάπαρη. Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι υγιεινά, ο σολομός μας χαρίζει ω-3 λιπάρα που ειναι εξαιρετικά ωφέλιμα για τον οργανισμό, ενώ το αβγό μας δίνει την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε! 

 

 

Δημητριακά με ξηρούς καρπούς και cranberries 

Οι ξηροί καρποί μας χαρίζουν ενέργεια, τα cranberries μας αποτοξινώνουν και σε συνδυασμό με τα δημητριακά δημιουργούν ένα νόστιμο πρωινό που μας προετοιμάζει κατάλληλα για το υπόλοιπο της ημέρας! 

 

 
Musli, το διαιτητικό 

Μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή επιλογή που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, προστατεύει από την παχυσαρκία και μας κρατά χορτάτους για αρκετές ώρες. Το γάλα ή το γιαούρτι στο musli, τονώνουν την υγεία των οστών, οι φυτικές ίνες της βρώμης και των δημητριακών ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου και τα αποξηραμένα φρούτα αποτοξινώνουν τον οργανισμό, συνθέτωντας το ιδανικό πρωινό! 

 

Tasty burrito

Σούπερ πρωινό για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, το νόστιμο burrito είναι διατροφικά ισορροπημένο και περιέχει τα τρια στοιχεία που πρέπει να έχει ένα oλοκληρωμένο γεύμα δηλαδή άπαχη πρωτεΐνη, καλό λίπος και υδατάνθρακες. Βάλτε μέσα στο burrito αβοκάντο, τόνο ή γαλοπούλα, τυρί cottage και λαχανικά και δημιουργήστε έναν νόστιμο και πολύ υγιεινό συνδυασμό! 

 

 

Πηγή: www.rush.edu

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!