Home / Lifestyle  / “Πριγκιπώ”: Ένα ρομαντικό… ρήμα!

“Πριγκιπώ”: Ένα ρομαντικό… ρήμα!

Ναι. Κάθε γυναίκα αξίζει να νιώθει σαν πριγκίπισσα! Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν οι δημιουργοί του “Πριγκιπώ”, Καλομοίρα και Κέλλυ, όταν ξεκίνησαν να αναζητούν όνομα για το δικό τους brand κοσμημάτων. Και κάπως έτσι προέκυψε το μοναδικό ρήμα “πριγκιπώ”, που κλείνει μέσα του τις έννοιες της δημιουργίας και της έμπνευσης. Τα “πριγκιπάκια” άρχισαν να ξεπροβάλλουν και να φοριούνται από όλα τα ρομαντικά και σύγχρονα κορίτσια, ενώ οι ιδιαίτερες συλλογές διαδέχονταν η μία την άλλη. Σήμερα, οι #prigipolovers είναι χιλιάδες και μοιράζονται την ίδια αγάπη. Η Καλομοίρα Παπαγεωργίου, σχεδιάστρια του brand, “κλείνει” το πιο ρομαντικό ρήμα, σε όλους τους χρόνους!

 

Πριγκιπώ” όπως αγαπώ, λαχταρώ δημιουργώ… Πώς προέκυψε το όνομά σας και ποιες έννοιες περικλείει ως “ρήμα”;

Όταν ψάχναμε για όνομα (10 χρόνια πριν…!) αναζητούσαμε κάτι που να παραπέμπει σε παραμύθι και σε romcom ιστορίες μιας και η διάθεσή μας ήταν πιο ανάλαφρη και ρομαντική. Έτσι λοιπόν, η Ειρήνη το σκέφτηκε και μας κόλλησε από την πρώτη στιγμή. Μετά από τόσα χρόνια δημιουργίας και παραγωγής, εκτός από τις έννοιες αγαπώ, λαχταρώ, δημιουργώ, κοσμώ, περικλείει και τις έννοιες παράγω, εργάζομαι ομαδικά, περνάω καλά, ανήκω σε έναν κόσμο εντελώς μοναδικό, αυτόν που φορούν όλα τα κορίτσια (και τα αγόρια εννοείται). Πριγκιπώ!

 

Photo: OH SNAP AGENCY

 

Τι κάνει κατά τη γνώμη σας τα “πριγκιπάκια” τόσο ξεχωριστά σε σχέση με άλλα κοσμήματα; Από τι εμπνέεστε για τη δημιουργία τους;

Τα “πριγκιπάκια” έχουν ψυχή γιατί όλα όσα υπάρχουν εκεί έξω έχουν περάσει από τα χέρια μας. Κάθε ένα κόσμημα έχει παραχθεί, ελεγχθεί και συσκευαστεί ένα προς ένα από τα μέλη της ομάδας μας. Επίσης, υπάρχει ένα απίστευτο community γύρω από το brand και τα κορίτσια που έχουν κοσμήματά μας, επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των Πριγκιπώ. Ξέρουμε αρκετές ιστορίες για άγνωστα μεταξύ τους κορίτσια, που έχουν ανταλλάξει καλημέρες επειδή όλες φορούσαν Πριγκιπώ. Το community αυτό έχει φτιαχτεί γιατί οι #prigipolovers ξέρουν ότι είμαστε εμείς, η ομάδα των ανθρώπων, πίσω από το brand, ότι εμείς φτιάχνουμε τα κοσμήματά τους και όχι κάποια μηχανή, ότι αναπτύσσουμε μέχρι και φιλικές σχέσεις μαζί τους (γιατί είναι όλες πολύ cool άτομα) και είμαστε πάντα διαθέσιμοι για ό,τι χρειαστούν. Έμπνευση παίρνουμε συνήθως από τις τεχνικές και τα υλικά, ειδικά τώρα που έχουμε λανσάρει τη νέα μας συλλογή που περιέχει και fine κοσμήματα με χρυσό και διαμάντια, η πηγή έμπνευσης είναι απεριόριστη. Φυσικά παρακολουθούμε τις τάσεις και κυρίως, φτιάχνουμε κοσμήματα που εμείς θέλουμε να φοράμε.

 

Photo: OH SNAP AGENCY

 

 

 

Φανταζόσασταν όταν πρωτοξεκινούσατε ότι οι δημιουργίες σας θα “ταξίδευαν” τόσο μακριά; Τι ονειρευόσασταν στα πρώτα εκείνα βήματα;

Α, ούτε καν! Ήταν από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις που θα μπορούσε να ζήσει κανείς! Αν και το ονειρευόμασταν λίγο, ξέρεις, όπως όλοι ονειρεύονται και αφήνουν τη φαντασία τους να καλπάσει όταν κάνουν κάτι που αγαπούν. Αλλά αν περιοριστούμε στη “ρεαλιστική φαντασία”, σκεφτόμασταν ότι θα μπορούσαν τα κοσμήματά μας να αρέσουν και σε άλλους εκτός από μας και γιατί όχι, να τα αγοράσουν κιόλας! Γι’ αυτό κάναμε και τα βήματά μας με αυτόν τον τρόπο: ξεκινήσαμε από τα social media (η σελίδα μας στο Facebook υπάρχει από το 2009), φτιάξαμε e-shop στο etsy.com, νοικιάσαμε το πρώτο μας εργαστήριο/showroom το 2012 και συμμετείχαμε στην πρώτη έκθεση χονδρικής το 2013. Αλλά το να αγαπηθούν τόσο πολύ τα Πριγκιπώ σε Ελλάδα και εξωτερικό, δεν το περιμέναμε ποτέ!

 

 

Έχετε εμπλουτίσει τις δημιουργίες σας με μία bridal συλλογή (βέρες & στέφανα). Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα; Ποιο στυλ νύφης αντιπροσωπεύουν τα σχέδιά σας;

Η bridal συλλογή υπάρχει ή δη από το 2014 και δημιουργήθηκε μετά από απαίτηση του κοινού. Όπως επίσης και η συλλογή με τους βαπτιστικούς σταυρούς που έχουμε η οποία ολοκληρώθηκε το 2018 και τώρα θα ξεκινήσει η επικοινωνία τους σιγά σιγά. Πολλές από τις αποφάσεις μας τις έχει πάρει το κοινό μας που ρωτάει διάφορα και εμείς πάντα απαντάμε: “Αμέ, ας το κάνουμε!”. Όσο για το στυλ της νύφης που θα φορούσε Πριγκιπώ, οι βέρες είναι ιδανικές και για όσους επιλέγουν τον πολιτικό γάμο, για τα πιο “εναλλακτικά” ζευγάρια που φαντάζονται πιο minimal την ημέρα του γάμου τους. Στα στέφανα υπάρχει αρκετή ποικιλία αν και είναι σίγουρα πιο σύγχρονος ο σχεδιασμός τους. Φανταζόμαστε ότι τα ζευγάρια που μας επιλέγουν, παντρεύονται με λίγους φίλους σε κάποιο νησί ή σε ένα ξωκλήσι ψηλά στο βουνό, με λιγοστό στολισμό, απλά λευκά φορέματα για νυφικά και πουκάμισα για κοστούμια. Σε κάθε περίπτωση, τα στέφανά μας είναι Πριγκιπώ, άρα κάθε πριγκιποκόριτσο πρέπει να παντρευτεί με αυτά!

 

 

 

Πρόσφατα συνεργαστήκατε με την εταιρεία καλλυντικών KORRES. Λίγα λόγια για την ιδιαίτερη αυτή συνύπαρξη. Να περιμένουμε ανάλογες συνεργασίες-εκπλήξεις στο μέλλον;

Χμμ, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το μέλλον! Αλλά ό,τι ζήσαμε, όλη αυτή η δουλειά, η προετοιμασία, οι ιδέες, η υλοποίηση και η ζεστή αγκαλιά που δεχτήκαμε από τον κόσμο, ήταν απίστευτο. Η συνεργασία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 μετά από το κάλεσμα της εταιρίας KORRES και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Δουλέψαμε μαζί πάνω στα χρώματα, πώς θα επικοινωνήσουμε την κοινή μας παλέτα, πώς θα είναι αυτό το πολύ ιδιαίτερο δώρο που χαρίσαμε και ήταν μια υπέροχη εμπειρία, την οποία θα θέλαμε πολύ να ξαναζήσουμε.

 

 

 

Πριν λίγο καιρό ανακαινίσατε το εργαστήριο-κατάστημά σας, τον σχεδιασμό του οποίου ανέλαβαν οι Loopo Studio. Τι αγαπάτε περισσότερο στον νέο σας χώρο;

Η μεγάλη αυτή ανακαίνιση έγινε το καλοκαίρι του 2016 και πραγματικά, ακόμα μας φαίνεται ακατόρθωτη (παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε). Οι Loopo Studio είναι ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό γραφείο γιατί δεν σχεδιάζουν μόνο σύμφωνα με τα γούστα τους αλλά ακούν σε βάθος τις ανάγκες του πελάτη τους και φτιάχνουν τον ιδανικό χώρο για εκείνον. Από τότε που άλλαξε ο χώρος έχουμε καταφέρει: καλύτερη επικοινωνία με τον κόσμο, μιας και το μεγάλο παράθυρο που ενώνει οπτικά το showroom με το εργαστήριο, επιτρέπει στους επισκέπτες να παρατηρούν την παραγωγή σε πραγματικό χρόνο με απόλυτη διαφάνεια χωρίς όμως να αποσυντονίζεται η παραγωγική διαδικασία, έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα οργάνωσης της παραγωγής και γενικά, είμαστε πιο χαρούμενοι! Έχουμε όμως αδυναμία στο κατάστημα και ειδικότερα στον χώρο όπου γίνονται τα ραντεβού για την bridal συλλογή Πριγκιπώ.

 

Photo: KOSTIS SOHORITIS

 

Photo: KOSTIS SOHORITIS

 

Resonance”, η ονομασία της νέας σας συλλογής. Τι εκφράζει και σε ποιες γυναίκες απευθύνεται;

Όπως η συχνότητα “λέει” ποια νότα ακούγεται, έτσι η αντήχηση (συχνότητες που συνοδεύουν την κύρια και ονομάζονται “αρμονικές”), ή “Resonance”, είναι οι αποχρώσεις της νότας αυτής, είναι αυτό που της δίνει ταυτότητα. Για παράδειγμα, άλλο ήχο θα ακούσεις από την Ντο στο πιάνο και άλλο ήχο θα ακούσεις στην κιθάρα. Ο άνθρωπος είναι η νότα, το κόσμημα είναι η αντήχηση, το “Resonance”, αυτό που δίνει ταυτότητα, στυλ και προσωπικότητα. Κάθε γυναίκα θα βρει ξεχωριστά, μοναδικά και ολοκαίνουρια Πριγκιπώ για να εκφράσει όλα αυτά που είναι και νιώθει. Ουσιαστικά, μόνο σ’αυτή τη λέξη βρήκαμε το ιδανικό πλαίσιο για να ορίσουμε αυτή τη συλλογή η οποία είναι η αγαπημένη μας (μέχρι να σχεδιάσουμε την επόμενη!). Για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινείς, θα σας αποκαλύψουμε πως η συλλογή αυτή έχει και συνέχεια καθώς θα εμπλουτιστεί με νέα σχέδια τον Απρίλιο και τον Μάιο!

 

Photo: OH SNAP AGENCY

 

Brief Q&A

Αγαπημένα υλικά: ασήμι και χρυσός (ιδανικά 18Κ).

Μια σύγχρονη “πριγκίπισσα”: κατακτά αυτά που θέλει.

Design σημαίνει: έκφραση και πολιτισμική πρόοδος.

Aν διαλέγαμε ένα μόνο κόσμημα: δαχτυλίδι από χρυσό 18Κ με φλοίδα διαμαντιού από τη σειρά “SLICE” της fine collection Πριγκιπώ.

Κομψή είναι η γυναίκα: που νιώθει άνετα με ό,τι φοράει.

Oνειρευόμαστε: νέα σχέδια φυσικά!

 

 

Showroom:Κολοκοτρώνη 34, Αθήνα, T: 213 025 3687

www.prigipo.com
[email protected]

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath