Home / Family  / Πολυάσχολη μαμά, πώς να ξεκλέψετε χρόνο μόνο για σας

Πολυάσχολη μαμά, πώς να ξεκλέψετε χρόνο μόνο για σας

Γιατί όλες οι μαμάδες έχουν ανάγκη τον προσωπικό χρόνο. 

Καθώς η έννοια του προσωπικού χρόνου για τις μαμάδες φαντάζει πολυτέλεια και οι υποχρεώσεις της μητρότητας ή και της εργασίας σας τρέχουν με φρενήρεις ρυθμούς, είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο που θα αφιερώσετε μονάχα στον εαυτό σας. Η ανάγκη σας να ξεκλέψετε λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις και να τον αφιερώσετε μόνο σε σας, θα σας βοηθήσει όχι μόνο να νιώσετε όμορφα και να ξεκουραστείτε αλλά να γίνετε πιο καλές μητέρες και πιο αποτελεσματικές στην εργασία σας. 

 
Ζητήστε βοήθεια.

Για αρχή ζητήστε ή καλύτερα απαιτείστε από τον άνδρα σας να σας βοηθάει πιο εποικοδομητικά με τις οικογενειακές υποχρεώσεις, οι οποίες πρέπει να μοιράζονται ισότιμα στο ζευγάρι. Έπειτα, μην ντραπείτε να ζητήσετε την βοήθεια της μητέρας σας, της πεθεράς σας ή της φίλης σας όταν νιώθετε πως χρειάζεστε κάποιον χρόνο για τον εαυτό σας. Όταν οι υποχρεώσεις σας τρέχουν και είναι επιτακτική η ανάγκη σας να αποφορτιστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, στραφείτε σε άτομα του περιβάλλοντός σας και ζητήστε τους να κρατήσουν τα παιδιά ένα απόγευμα για να ξεκουραστείτε ή να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί.

 

Επενδύστε το multitasking.

Σίγουρα έχετε ακούσει πως οι γυναίκες τα καταφέρνουν περίφημα στην ταυτόχρονη διαχείριση και επίτευξη πολλών και διαφορετικών εργασιών. Ακόμη καλύτερα τα καταφέρνουν και οι μανούλες, που πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίσουν ποικίλες υποχρεώσεις και προκλήσεις. Προσπαθήστε λοιπόν να συνδυάζετε τις ανάγκες των παιδιών με τις δικές σας εργασίες, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο για εσάς. Αν για παράδειγμα έχετε καιρό να δείτε τις φίλες σας (που είναι και αυτές μανούλες) πάρτε τα παιδιά και πάτε όλοι μαζί μια βόλτα σε έναν παιδότοπο. Έτσι θα διασκεδάσετε και εσείς και τα παιδιά.

 

 

Μην ξεχνάτε τον εαυτό σας.

Το να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της μητρότητας, όμως είναι σημαντικό να μην παραμελείτε τις δικές σας επιθυμίες και προσωπικές απολαύσεις. Αναλογιστείτε τι είναι αυτό που σας κάνει ευτυχισμένες, πέρα από τα παιδιά, και μην ξεχνάτε να το επιδιώκετε. Αν για παράδειγμα σας ευχαριστεί μια βόλτα στο πάρκο ή η άσκηση στην φύση, πάρτε το παιδί σας και ασκηθείτε μαζί. Με αυτό τον τρόπο θα είναι και εκείνο αλλά και εσείς ευχαριστημένοι. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!