Home / Good Life  / Art & Culture  / Ποιοι 11 καλλιτέχνες επανασχεδίασαν την iconic τσάντα Lady Dior;

Ποιοι 11 καλλιτέχνες επανασχεδίασαν την iconic τσάντα Lady Dior;

Για την 4η έκδοση της Lady Dior Art, ο γαλλικός οίκος ανέθεσε την iconic τσάντα της σε 11 φημισμένους καλλιτέχνες.

H τσάντα Lady Dior δημιουργήθηκε το 1995 προς τιμή της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Φέτος, η Δημιουργική Διευθύντρια της Dior Maria Grazia Chiuri προσκάλεσε 11 καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν την iconic τσάντα ως μοναδικό έργο τέχνης. Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν είναι:  Joana Vasconcelos, Rina Banerjee, Wang Guangle, Marguerite Humeau, Jia Lee, Maria Nepomuceno, Mickalene Thomas, Kohei Nawa, Eduardo Terrazas, τον Raqib Shaw και τον Athi-Patra Ruga.

 

 

 

1.ATHI-PATRA RUGA

Ο Αφρικανός καλλιτέχνης Athi-Patra Ruga δημιούργησε μια Lady Dior που απεικονίζει το πορτρέτο του με ένα θεαματικό, ανάγλυφο κέντημα.

 

 

 

 

2. JIA LEE

Η κορεατικής καταγωγής καλλιτέχνιδα δημιούργησε τσάντα με λουλούδια, εμπνευσμένη από το έργο της «Μια κοπέλα σε βόλτα».

 

 

 

 

3. JOANA VASCONCELOS

Η Πορτογαλίδα καλλιτέχνης Joana Vasconcelos  επαναπροσδιόρισε την τσάντα με μια καρδιά ξυλοδαρμού ενάντια στο μαύρο δέρμα, με βάση το έργο της Coeur de Paris που εγκαταστάθηκε στο Porte de Clignancourt.

 

 

 

 

4. KOHEI NAWA

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Kohei Nawa εμπνεύστηκε από τα πρόσφατα έργα του, μια κινητική εγκατάσταση που ονομάζεται BIOMATRIX που θυμίζει μάγμα.

 

 

 

 

5. RAQIB SHAW

Ο Ινδός ζωγράφος με έδρα το Λονδίνο πήρε έμπνευση από τα προηγούμενα έργα του, του νυχτερινού ουρανού και των υπερφυσικών δέντρων μανόλιας.

 

 

 

6. MARGUERITE HUMEAU

Η Γαλλίδα καλλιτέχνης διαμόρφωσε την κυματιστή Lady Dior χρησιμοποιώντας 3D εκτύπωση. Το υβριδικό αντικείμενο τέχνης, με την εκλεπτυσμένη καμπυλότητα του επαναπροσδιορίζει την αρχική δομή του.

 

 

 

 

7. MICKALENE THOMAS

Η Αμερικανίδα καλλιτέχνης επηρεάστηκε από τον Ιμπρεσιονισμό και τους αγαπημένους κήπους στο Giverny.

 

 

 

 

8. WANG GUANGLE

Ο Κινέζος εννοιολογικός καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τη σειρά ζωγραφικής του « Coffin Paint» και δημιούργησε σχηματισμούς με έντονα χρώματα.

 

 

 

 

9. EDUARDO TERRAZAS

Ο Μεξικανός αρχιτέκτονας με βάση τη παραδοσιακή τέχνη Amerindian Huichol που απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση επανασχεδίασε τσάντες με γεωμετρικά μοτίβα, αντιπροσωπεύοντας το σύμπαν.

 

 

 

 

10. MARIA NEPOMUCENO

Η Βραζιλιάνα καλλιτέχνης και γλύπτρια εμπνεύστηκε από το εορταστικό και χαρούμενο πνεύμα του Καρναβαλιού στο Ρίο.

 

 

 

 

11. RINA BANERJEE

Η Ινδή-Αμερικανίδα καλλιτέχνης δημιούργησε την τσάντα με οργανικά και φυσικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των φεγγαριών, των ζωγραφισμένων στο χέρι φτερών και των κοχυλιών.

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.dior.com/en_gr/products/search?query=lady%20dior%20art

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein