Home / Good Life  / Ποια cocktails έχουν τις πιο λίγες θερμίδες;

Ποια cocktails έχουν τις πιο λίγες θερμίδες;

Ποια cocktails έχουν τις πιο λίγες θερμίδες;
Τα cocktails με τις λιγότερες θερμίδες.

Αν προσέχεις τη διατροφή σου και τις θερμίδες που παίρνεις, αλλά αγαπάς πολύ τα cocktails, τότε προτίμησε τα παρακάτω. Άλλωστε καλοκαιράκι έρχεται…

 

 

Mojito.

Το δροσιστικότατο και γευστικότατο Mojito περιέχει μόλις 170 – 200 θερμίδες. Φτιάχνεται από λάιμ, σόδα, αρωματικό δυόσμο, ρούμι και σιρόπι και όπως καταλαβαίνεις οι περισσότερες θερμίδες βρίσκονται στο σιρόπι. Πάντως αποτελεί ένα από τα cocktail με τις λιγότερες θερμίδες.

Margarita.

Ένα σούπερ και πολύ αγαπημένο καλοκαιρινό -και όχι μόνο- cocktail. Η margarita έχει περίπου 200 θερμίδες. Έχει καταγωγή από το Μεξικό και υπάρχει και σε παραλλαγή με φράουλα.

Daiquiri φράουλα.

Γλυκόπιοτο και δροσιστικό με καταγωγή από την Κούβα. Το daiquiri φράουλα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα summery cocktails

 

Martini.

Είναι elegant, λίγο πικρό αλλά αποτελεί μία επιλογή χαμηλή σε θερμίδες, καθώς ένα ποτήρι σου δίνει μόλις 170 θερμίδες. Αν θέλεις πάλι κάτι πιο γλυκό, δοκίμασε το apple martini ή αλλιώς appletini. Θα σε ενθουσιάσει και θα σε “φορτώσει” με τις ίδιες περίπου θερμίδες.

 

 

Ποια cocktails έχουν τις πιο λίγες θερμίδες;

Ποια cocktails έχουν τις πιο λίγες θερμίδες;

 

Ποια άλλα ποτά να προτιμήσεις.

Μπύρα: Τα 330ml δίνουν περίπου 150 θερμίδες.

Ουίσκι: Αν το πίνεις σκέτο ή άντε on the rocks, μην ανησυχείς, δου δίνει μόνο 160 θερμίδες.

Βότκα: Αν την αντέχεις σκέτη, μην ανησυχείς, δου δίνει μόνο 100 θερμίδες.

Κρασί: Ένα ποτήρι λευκό κρασί έχει 60 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι κόκκινο έχει περίπου 80 θερμίδες.

Τσίπουρο: Θες να βγει σε κανένα ταβερνάκι, σε κανένα κουτουκάκι.. Τι θα πάρεις εκτός από κρασάκι; Τσίπουρο. Πρόσεχε όμως μην το παρακάνεις γιατί ένα ποτηράκι έχει περίπου 180 θερμίδες.

Σαμπάνια: Η πολυτελής σαμπάνια σου δίνει 80 περίπου θερμίδες. Όχι κι άσχημα.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!