Home / Good Life  / Art & Culture  / Περιηγηθείτε σε 4 μοναδικές online εκθέσεις από την Evripides Art Gallery

Περιηγηθείτε σε 4 μοναδικές online εκθέσεις από την Evripides Art Gallery

Η Evripides Art Gallery παρουσιάζει on line τέσσερις εκθέσεις και σας προσκαλεί να περιηγηθείτε στα έργα από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό σας, στις εκθέσεις: 

1.Έλενα Κυρκιλή “Surfacing The Scenes Within”

Η Έλενα Κυρκιλή γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (2011-2017) στο Α’ Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Άγγελο Αντωνόπουλο.  Μεταξύ των καθηγητών της ήταν και οι Μιχάλης Μανουσάκης, Δημήτρης Κούκος και Μανώλης Μεραμπελιώτης. Παράλληλα παρακολούθησε το Εργαστήριο της Γλυπτικής με καθηγητή τον Νίκο Τρανό και το Εργαστήριο Αγιογραφίας και Εγκαυστικής με καθηγητή τον Παύλο Σάμιο. Στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει σπουδές στις ελευθέριες τέχνες στο University of Western Ontario και σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα της βρίσκονται στη συλλογή της Τράπεζας Πειραιώς και σε Ιδιωτικές Συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η έκθεση «Surfacing the scenes within» στην Evripides Art Gallery, ήταν η πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα.

2. Γιάννης Ευθυμίου ζωγραφική”

Ο Γιάννης Ευθυμίου φοίτησε για τρία χρόνια στη Σχολή Μαρμαρογλυπτικής στην Τήνο, όπου ήρθε σε επαφή με την τέχνη του μαρμάρου και τη γλυπτική. Η σπουδή αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ζωγραφικής του, ενώ κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Π.Ε.Σ.Κ.Τ.Π.Τ έλαβε τιμητική διάκριση στη γλυπτική και στη ζωγραφική. Το 2011 εισήλθε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Ά Εργαστήριο Ζωγραφικής, απ’ όπου αποφοίτησε το 2017 με άριστα. Την ίδια χρονιά κέρδισε το «βραβείο Σπυρόπουλου», ενώ το 2018 στο διαγωνισμό της Εθνικής Ασφαλιστικής του απονεμήθηκε το 2ο βραβείο. Η πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής έγινε τον Ιούνιο του 2020 στην Evripides Art Gallery.

3. Στέλλα Καπεζάνου Baby One More Time

Η Στέλλα Καπεζάνου σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Κάλων Τεχνών, με τιμητική υποτροφία από το ΙΚΥ για την πρώτη θέση στις εισαγωγικές εξετάσεις της ΑΣΚΤ. Με την υποστήριξη της Motor Oil Hellas, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου, όπου της απονεμήθηκε η υποτροφία Frank Bowling. Έχει βραβευτεί με το Clyde & Co Emerging Star Award 2017 (UK), το Cass Art Prize 2018 (UK) και έχει επιλεγεί για το AucArt Lab Residency στο Λονδίνο το 2019 (UK) και το Istanbul Artist Residency project το 2020 (TR). Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

4. Κωνσταντίνος Νίκου Yearning for truth

O Κωνσταντίνος Νίκου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1994. Σπούδασε καλές τέχνες στην ΑΣΚΤ Αθηνών (2014- 2019)στο Ε΄ εργαστήριο ζωγραφικής µε καθηγητές, τον Μιχάλη Μανουσάκη και Κώστα Τσώλη απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Παρακολούθησε το Β΄ εργαστήριο ζωγραφικής για ένα χρόνο µε καθηγητές τον Γιώργο Χαρβαλία, Αριστοτέλη Τζάκο και Βασίλη Βλασταρά και το Εργαστήριο κεραμικής µε καθηγητή τον Παύλο Παλτόγλου. Η κεντρική του κατεύθυνση είναι η ζωγραφική, όμως το έργο του περιέχει γλυπτικά στοιχεία και εγκαταστάσεις. Έχει συμμετάσχει σεομαδικές εκθέσεις και παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την γκαλερί εδώ!

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein