Home / Cozyhome  / To Παρίσι μέσα από μοναδικά illustrations

To Παρίσι μέσα από μοναδικά illustrations

cozy vibe design paris book
Τα πιο διάσημα κτίρια της πόλης του φωτός μέσα από τη ματιά ενός καλλιτέχνη.

Το Παρίσι σίγουρα δε χρειάζεται συστάσεις…Ο Πύργος του Eiffel, το Λούβρο, η Αψίδα του Θριάμβου είναι μερικά μόνο από τα πιο γνώριμα κτίρια της Πόλης του Φωτός, τα οποία έχουν εμπνεύσει εκατομμύρια καλλιτέχνες.

 

Ένας από αυτούς είναι και ο James Gulliver Hancock, που αποτύπωσε σε ιδιαίτερα illustrations τα πιο όμορφα κτίρια του Παρισιού, τα οποία και συγκέντρωσε σε ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο “All the Buildings in Paris: That I’ve Drawn So Far” από τις εκδόσεις Universe Publishing.

 

cozy vibe design paris book   

cozy vibe design paris book cozy vibe design paris book

 

O Hancock κατάφερε να αποδώσει το χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό στυλ κάθε κτιρίου, από τα πιο κλασικά, όπως ο Πύργος του Eiffel, μέχρι και τα πιο μοντέρνα, όπως το Centre Pompidou. Εκτός, όμως, από τα διάσημα κτίρια, αποτύπωσε ζωγραφικά και σκηνές από την καθημερινή ζωή των Παριζιάνων.

 

cozy vibe design paris book

cozy vibe design paris book

 

Στην εισαγωγή του βιβλίου ο Hancock υποστηρίζει ότι είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τα cliché του Παρισιού και ότι ο ίδιος προσπάθησε να δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα, μέσα από τον τρόπο που εκείνος βλέπει το κάθε κτίριο και τις διαφορετικές γωνιές της πόλης, νιώθωντας ότι με αυτόν τον τρόπο την “αγκαλιάζει”…

 

Μπορείτε να αναζητήσετε το βιβλίο εδώ.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath