Home / Cozyhome  / Ο Tom Dixon συνεργάζεται με την IKEA και αναβαθμίζει την καθημερινότητά μας

Ο Tom Dixon συνεργάζεται με την IKEA και αναβαθμίζει την καθημερινότητά μας

cozy vibe design ikea tom dixon
Το DELAKTIG ήρθε για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη!

Ο διάσημος designer Τοm Dixon συνεργάστηκε με τη μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων στον κόσμο, την IKEA, δημιουργώντας ένα project που πρόκειται να διευκολύνει την καθημερινότητά μας.

 

Συγκεκριμένα, ο Dixon σχεδίασε το DELAKTIG, ένα τρομερά ανθεκτικό πλαίσιο από αλουμίνιο, που προσαρμόζεται στις ανάγκες μας καθώς περνούν τα χρόνια. Πρόκειται για ένα μονό κρεβάτι, που μετατρέπεται εύκολα και γρήγορα σε πολυθρόνα αλλά και τριθέσιο καναπέ, προσθέτοντας μερικά μόνο πρόσθετα εξαρτήματα.

 

Το project του designer ήρθε να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα προσπάθεια της εταιρείας να προσαρμόσουν ήδη υπάρχοντα σχέδια στις καθημερινές μας ανάγκες. IKEA και Tom Dixon άρχισαν να συνεργάζονται με τις διασημότερες σχολές τέχνης και αρχιτεκτονικής, εξετάζοντας αν το DELAKTIG μπορεί εκτός από ένα απλό έπιπλο να αποτελέσει την αρχή για κάτι πολύ μεγαλύτερο και σημαντικότερο, σαν μια μορφή “οικοσυστήματος” με αμέτρητες δυνατότητες.

 

cozy vibe design ikea tom dixon

 

Tα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Έτσι, ο σχεδιαστής δημιούργησε μια σειρά από φωτιστικά, coffee tables και θήκες περιοδικών, που μπορούν να στερεωθούν και να προσαρμοστούν επάνω στον καναπέ, μετατρέποντάς τον σε χώρο εργασίας ή διασκέδασης.

 

To Boom Light είναι ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί επάνω στο DELAKTIG, κάνοντάς το ακόμα πιο λειτουργικό για καθημερινές εργασίες. Με minimal σχεδιασμό και κατασκευασμένο από καθαρό αλουμίνιο, αποτελεί μια σύνθεση πρακτική και ιδιαιτέρως χρηστική.

 

cozy vibe design ikea tom dixon cozy vibe design ikea tom dixon

cozy vibe design ikea tom dixon cozy vibe design ikea tom dixon

 

Η συλλογή περιλαμβάνει και ένα αποσπώμενο τραπεζάκι, που με τη σειρά του δίνει άπειρες δυνατότητες χρήσεων, καθώς και μία θήκη περιοδικών αλλά και ένα ριχτάρι από χοντρό ύφασμα, που μεμιάς μετατρέπει όλη τη σύνθεση σε μία μπλε ηλεκτρίκ μάζα, καθώς και δύο ακόμη πολυτελή υφάσματα, που δίνουν luxurious χαρακτήρα.

 

cozy vibe design ikea tom dixon

cozy vibe design ikea tom dixon

 

H συλλογή θα είναι διαθέσιμη στις αρχές Φεβρουαρίου στο tomdixon.net.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath