Home / Fashion  / Ο Raf Simons είναι ο νέος Co-Creative Director του οίκου Prada

Ο Raf Simons είναι ο νέος Co-Creative Director του οίκου Prada

Στο “τιμόνι” του οίκου μαζί με την Miuccia Prada.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο ανακοινώθηκε και επισήμως ότι ο Raf Simons αναλαμβάνει τα ηνία του οίκου Prada, ως Co-Creative Director στο πλάι της Miuccia Prada.

 

Aπό τον Απρίλιο θα συνεργάζονται, έχοντας ίσες υποχρεώσεις αλλά και μερίδιο στη δημιουργική έκφραση, καθώς και σε όλες τις αποφάσεις, ενώ η πρώτη συλλογή, σχεδιασμένη και από τους δύο θα είναι η spring/summer 2021, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στο Μιλάνο τον Σεπτέμβριο του 2020.

 

 

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου, η συγκεκριμένη συνεργασία προέκυψε από τον θαυμασμό που τρέφουν ο ένας για τη δουλειά του άλλου και έπειτα από κοινή απόφαση και επιθυμία.

 

Miuccia και Raf εμφανίστηκαν καθισμένοι πλάι πλάι στη συνέντευξη Τύπου, δίνοντας την αίσθηση ενός “παντοδύναμου” δημιουργικού ντουέτου, που είναι έτοιμο να αποδείξει πως στην περίπτωσή τους επιβεβαιώνεται το “η ισχύς εν τη ενώσει” .

 

 

Ο Raf Simons υπήρξε μεγάλος θαυμαστής της Prada και έχει παρακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος των shows της. “Πάντα λάτρευα τον οίκο Prada και είμαι ανοιχτός σε νέες προκλήσεις”.

 

Από την πλευρά της η Prada δήλωσε: “Πάντα αγαπούσα τις δουλειές του και προφανώς δεν υπάρχει η πιθανότητα να μην αγαπήσω και όσα θα κάνουμε μαζί”, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης της συμφωνίας συνεργασίας τους.

 

Ο Patrizio Bertelli, chief executive της Prada και σύζυγος της Miuccia, δήλωσε από την πλευρά του πως με τον Simons υπάρχει πάνω απ’ όλα μια ανθρώπινη και φιλική σχέση, καθώς συνδέονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ενώ τόνισε πως ο οίκος Prada διαφέρει από άλλα brands, καθώς στηρίζει έμπρακτα την αξία της συνεργασίας, ενώ καταδικάζει τον εγωκεντρισμό και τον εγωισμό.

 

Οι δύο δημιουργοί είναι έτοιμοι να δείξουν έμπρακτα μέσα από τις επερχόμενες συλλογές τους ότι η κοινή αισθητική τους θα κάνει “θαύματα”!

 

Just the perfect match!

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath