Home / Wellness  / Health  / Ο χρυσός δεκάλογος του επιτυχημένου detox

Ο χρυσός δεκάλογος του επιτυχημένου detox

Ο χρυσός δεκάλογος του επιτυχημένου detox
Golden 10: Όσα πρέπει να κάνεις για να επιτύχεις το καλύτερο detox πλάνο.

Είναι 10 και υπόσχονται να σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου για αποτελεσματικό detox λίγο πριν την παραλία. Δοκίμασε το αποτοξινωτικό πλάνο διατροφής για να απομακρύνεις κάθε τι τοξικό από τον οργανισμό σου, να καθαρίσεις το σώμα και το μυαλό σου και να βελτιώσεις τη γραμμή σου.

 

Ο χρυσός δεκάλογος του επιτυχημένου detox

 

 

1. Ένα από τα μυστικά, ίσως και το κυριότερο, είναι να πίνεις άφθονα υγρά. Πρώτα από όλα νερό και έπειτα φυσικά ποτά. Προτίμησε βιολογικά αφεψήματα, φυσικούς χυμούς φρούτων, healthy smoothies, τσάι από βότανα όπως λουίζα, πράσινο τσάι.

2. Το ιδανικό είναι να καταναλώνεις μόνο φρέσκα, εποχιακά φρούτα και λαχανικά. Δεν έχουν συντηρητικά και θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τις τοξίνες.

3. Κατανάλωσε τουλάχιστον 3 γεύματα, μικρά, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Γιατί φρούτα και λαχανικά; Θα σε θωρακίσουν με τις απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, καθώς και με detox στοιχεία.

4. Φάε μόνο ελαφριά γεύματα. Βγάλε από τη διατροφή σου κάθε τι με πολύ λάδι, βούτυρα, λιπαρά και τηγανητά.

5. Κάνε κάθε μέρα για 30 λεπτά κάποια μορφή άσκησης. Κάνε περπάτημα ή τρέξιμο, αερόμπικ ή στατική γυμναστική. Η άσκηση είναι πολύ χρήσιμη για αποτελεσματικό detox.

 

Ο χρυσός δεκάλογος του επιτυχημένου detox

 

 

6. Διώξε τα 3 κακά λευκά. Λευκό αλεύρι, λευκή ζάχαρα και αλάτι. Αν καταφέρεις για όσο διάστημα κάνεις αποτοξίνωση να βγάλεις από τη διατροφή σου τα 3 αυτά λευκά υλικά θα δεις θεαματική διαφορά στο σώμα σου και τη διάθεσή σου.

7. Κάνε λεμφικό μασάζ. Πήγαινε σε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία ή προσπάθησε να κάνεις μόνη σου μασάζ. Το μασάζ με συγκεκριμένες κυκλικές κινήσεις θα βοηθήσει το σώμα σου να απομακρύνει τοξίνες, θα τονώσει το κυκλοφορικό σου, θα σε ξεμπλοκάρει και θα σε κάνει σαν καινούργια.

8. Απέφυγε κάθε τι επεξεργασμένο. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι γεμάτα με βλαβερές ουσίες για τον οργανισμό και πάρα πολύ αλάτι, το οποίο σίγουρα θα σε οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών και θα σου δημιουργήσει πρηξίματα.

9. Προσπάθησε να αποφύγεις τα κακά λιπαρά και προτίμησε τα λεγόμενα καλά λιπαρά με μέτρο, όπως είναι τα ψάρια και το ελαιόλαδο. Μην ξεχνάς τα καλά λιπαρά είναι κύρια ενεργειακή πηγή για τον οργανισμό.

10. Μην πίνεις αλκοόλ και αναψυκτικά. Αναστέλλουν την προσπάθειά σου να ξεμπλοκάρεις τον οργανισμό σου.

Καλή επιτυχία!

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!