Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο φαντασμαγορικός κόσμος της Yayoi Kusama γίνεται graphic novel

Ο φαντασμαγορικός κόσμος της Yayoi Kusama γίνεται graphic novel

 

Το «Kusama: The Graphic Novel» είναι βασισμένο στη ζωή της avant-garde εικαστικού, Yayoi Kusama από τις εκδόσεις Laurence King και με την υπογραφή της Ταϊλανδο-Ιταλής illustrator Elisa Macellari.

 

 

Μέσα από τα γραφικά του, ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει την απίστευτη πορεία της καλλιτέχνιδας από την αγροτική Ιαπωνία στην καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης των ‘60s και τις δυσκολίες που συνάντησε για να φτάσει σήμερα να έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού και να βρίσκεται ανάμεσα στις ακριβότερες εν ζωή καλλιτέχνιδες διεθνώς.

 

 

 

 

 

Μία από τις πιο σημαντικότερες καλλιτέχνιδες του 21ου αιώνα, η Kusama, κατέχει μια μοναδική θέση μέσα στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Με επιρροές από την Pop art και τον μινιμαλισμό δημιούργησε ένα ιδιαίτερα προσωπικό έργο. Tα έργα της ξεχωρίζουν και αναπτύσσουν επαναλαμβανόμενα στοιχεία, όπως οι κουκίδες για να σκιαγραφήσουν τα μικροσκοπικά και μακροσκοπικά σύμπαντα.

Εξερευνά τις γραμμές και τις φόρμες, με τολμηρή χρωματική παλέτα που κινείται στα όρια της παράστασης και της αφαίρεσης ενώ εντυπωσιάζουν οι θεαματικές εγκαταστάσεις της  «Infinity Rooms».

 

 

Το «Kusama: The Graphic Novel» θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 εδώ.

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein