Home / Wellness  / Mind  / Ο καλός ύπνος μας οδηγεί στην ευτυχία!

Ο καλός ύπνος μας οδηγεί στην ευτυχία!

Ο καλός ύπνος μας οδηγεί στην ευτυχία!
Ύπνος & ευτυχία: Κοιμηθείτε καλύτερα για να νιώθετε καλύτερα.

Πώς σχετίζονται ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος με την ευτυχία; Ο καλύτερος ύπνος μας βοηθά να νιώθουμε πιο ανάλαφροι και να έχουμε λιγότερο στρες. Πιο αναλυτικά η έλλειψη ύπνου και η κακή ποιότητά του μπορεί να:

  • επηρεάσει τις συναισθηματικές αντιδράσεις μας με αρνητικό τρόπο. Αυτό εμφανίζεται περισσότερο σε ανθρώπους με κατάθλιψη και διαταραχές άγχους.
  • δημιουργήσει επιπλέον στρες και να μας κάνει ανήσυχους.
  • ενισχύσει την απαισιοδοξία και να διώξει τα θετικά συναισθήματα.
  • δημιουργήσει εκνευρισμό. Τα νεύρα είναι συνηθισμένο αποτέλεσμα της κόπωσης που προκαλείται από την έλλειψη ύπνου.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν σε άσχημα συναισθήματα και σε υψηλά επίπεδα άγχους που μας κάνουν δυστυχισμένους.

 

Ο καλός ύπνος μας οδηγεί στην ευτυχία!

Άλλωστε ο καλός ύπνος οδηγεί στην ευτυχία και μας κάνει περισσότερο οπτιμιστές.

 
Πώς όμως θα σε πάρει ο ύπνος αν δυσκολεύεσαι;

Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορους tips για να νικήσεις τις αϋπνίες. Κάποια από αυτά είναι ένα ζεστό μπάνιο και ένα ηρεμιστικό τσάι από βότανα. Αν δεν τα καταφέρνεις.. δες ένα ντοκιμαντέρ.

Το Netflix και η Headspace ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μία σειρά ντοκιμαντέρ για τον ύπνο. Πρόκειται για τον απόλυτο οδηγό ύπνου που μας βοηθά να χαλαρώνουμε και να κοιμόμαστε ήρεμα. Δυστυχώς σήμερα είναι πολλοί οι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνίες και δυσκολεύονται να ξεκουραστούν.

Η σειρά ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει 7 επεισόδια διάρκειας 20 λεπτών. Παρακολουθήστε το για να μάθετε πώς θα κοιμάστε καλύτερα και να πάρετε χρήσιμες συμβουλές που θα σας οδηγήσουν στην αγκαλιά του Μορφέα. Αν παρόλα αυτά οι αϋπνίες και διαταραχές ύπνου επιμένουν μη διστάσετε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Ενδεχομένως η ψυχοθεραπεία και κάποια φαρμακευτική αγωγή θα σας βοηθήσουν.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!