Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Takashi Murakami δημιούργησε το πιο εμψυχωτικό έργο τέχνης!

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Takashi Murakami δημιούργησε το πιο εμψυχωτικό έργο τέχνης!

Η πολύχρωμη εγκατάσταση του Takashi Murakami στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων της Ουάσιγκτον.

 

 

Η πρόεδρος της RxART, Diane Brown αναθέτει σε κορυφαίους σύγχρονους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν ονειρικά σκηνικά για τα νοσοκομεία της Η.Π.Α.

Αυτή την φορά, ζητήθηκε από τον Murakami να μετατρέψει την αξονική τομογραφία CT / PET σε ένα πολύχρωμο χαρούμενο δωμάτιο. Το έργο που μόλις αποκαλύφθηκε, είναι ένα ουράνιο τόξο από χαμογελαστά λουλούδια στον απέραντο γαλάζιο ουρανό.

«Η αξονική CT ή PET μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία για οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για ένα παιδί», αναφέρει η Brown. Το πολύχρωμο δωμάτιο σχεδιάστηκε για τη μείωση του φόβου και του άγχους των μικρών ασθενών. Η Brown ίδρυσε στην πραγματικότητα το RxART project το 2000 αφού είχε τη δική της εμπειρία κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας.

Τα έργα που δημιουργούνται στα νοσοκομεία εκτελούνται δωρεάν.

Το εικαστικό έργο του Murakami περιλαμβάνει ζωγραφιές, γλυπτά και ταινίες ενώ έχει επιρροές από το anime, την pop κουλτούρα και την ιαπωνική τέχνη.

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein