Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο ζωγράφος που επηρέασε τη νέα ανδρική συλλογή Dior

Ο ζωγράφος που επηρέασε τη νέα ανδρική συλλογή Dior

Η νέα ανδρική συλλογή για το καλοκαίρι 2021 έχει τίτλο «Το πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» και είναι ένα αφιέρωμα στον ζωγράφο Amoako Boafo. Τα έργα του αναπαριστούν πορτρέτα μαύρων, που χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα και έντονες πινελιές που γίνονται με τα δάχτυλά του. Μεγάλο μέρος της δουλειάς του είναι εμπνευσμένο από την ανατροφή του, αμφισβητώντας τον τρόπο με τον οποίο τα αρσενικά μεγαλώνουν για να είναι επιθετικά και αρρενωπά.

 

 

 

 

 

 

 Ο σχεδιαστής μόδας Kim Jones ανακάλυψε τον Boafo στην Art Basel που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη στο Μαϊάμι. Αποφάσισε να δημιουργήσει μια συλλογή αφιερωμένη στο έργο του Boafo και να ζωντανέψει τα ανατρεπτικά πορτραίτα του. Επιπλέον ο σχεδιαστής μόδας πέρασε την παιδική του ηλικία, ταξιδεύοντας σε αφρικανικές χώρες, όπως η Μποτσουάνα, η Τανζανία, η Αιθιοπία, η Κένυα και η Γκάνα, μαζί με τον πατέρα του που εργαζόταν ως υδρογεωλόγος. «Η Γκάνα ήταν μια από τις αγαπημένες χώρες του πατέρα μου στον κόσμο, ο οποίος πέθανε πριν από ενάμισι μήνα», λέει ο σχεδιαστής. Ο Kim Jones έχει συνεργαστεί σε συλλογές του και με άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τους Kaws, Daniel Arsham και Hajime Sorayama.

 

 

 

 

 

 

Ο Boafo σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης. Το 2017 έλαβε το βραβείο Walter Koschatzky. Το έργο του έχει προβληθεί ευρέως σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές όπως το Μουσείο Solomon R. Guggenheim, το Μουσείο Τέχνης CCS Bard College Hessel στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο Albertina στην Βιέννη και το Μουσείο Rubell στο Μαϊάμι. Η γκαλερί Mariane Ibrahim στο Σικάγο θα πραγματοποιήσει μια ατομική έκθεση του Amoako Boafo, με τίτλο «I Stand by me», από τις 10 Σεπτεμβρίου- 24 Οκτωβρίου 2020.

 

 

https://www.instagram.com/p/CCW3tH5nyhF/

https://www.instagram.com/p/CAQe1W7nda0/

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein