Home / Beauty  / Ο απόλυτος οδηγός για περιποίηση ποδιών στο σπίτι!

Ο απόλυτος οδηγός για περιποίηση ποδιών στο σπίτι!

Ο απόλυτος οδηγός για την περιποίηση ποδιών στο σπίτι!

Δεν χρειάζεται να επισκέπτεστε πάντοτε αισθητικούς για να έχετε όμορφα και περιποιημένα άκρα. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω tips, μία φορά την εβδομάδα για να έχετε απαλά και υγιή πέλματα! 

 

Ποδόλουτρο με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα βοηθά στην ανακούφιση των ποδιών, καθώς σας απομακρύνει το δυσάρεστο αίσθημα που έχουμε όταν τα πόδια μας είναι πολύ κουρασμένα και βαριά από την ορθοστασία ή τα ψηλά τακούνια. Ακόμη, κάνει το δέρμα πιο απαλό και καταπολεμά τις ξηρές φτέρνες. Συνδυάστε τη μαγειρική σόδα με θαλασσινό αλάτι που επίσης ανακουφίζει τα πόδια και βοηθά στη κυκλοφορία του αίματος για ένα θεραπευτικό ποδόλουτρο που λειτουργεί ως η τέλεια βάση για την περιποίηση ποδιών στο σπίτι. 

 

 

Ελαφρότερα για απαλά πέλματα

Μετά το ποδόλουτρο που θα σας έχει χαλαρώσει και θα έχει μαλακώσει το σκληρό δέρμα των πελμάτων σας, πάρτε μία ελαφρόπετρα και αφαίρεσε τα νεκρά κύτταρα από την περιοχή. Έτσι θα βοηθήσεις το δέρμα σου να είναι πιο απαλό!

 

 

Πεντικιούρ

Μετά την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και το ξέπλυμα των ποδιών με άφθονο νερό είναι η στιγμή για να κάνεις ένα πεντικιούρ και να καλλωπίσεις τα πόδια σου. Χρησιμοποίησε τη λίμα σου για ομοιόμορφο σχήμα και μετά το βάψιμο των νυχιών σου, άφησέ τα να στεγνώσουν καλά. Στο τέλος, χρησιμοποίησε την ενυδατική κρέμα για τα πόδια, κάνοντας ελαφρύ μασάζ σε όλο το πέλμα. Έτσι θα έχεις όμορφο πεντικιούρ και ενυδατωμένα και απαλά πέλματα. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!