Home / Cozyhome  / Οι Do Designers παραδίδουν μαθήματα λειτουργικότητας με την αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος μόλις 50 τ.μ.

Οι Do Designers παραδίδουν μαθήματα λειτουργικότητας με την αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος μόλις 50 τ.μ.

do designers aiginitou
Το σχεδιαστικό δίδυμο των Do Designers, Ντενίζ Βασιλειάδου και Ουρανία Γιαβή, αναδιαμορφώνει πλήρως ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. στα Ιλίσια και παραδίδει μαθήματα λειτουργικότητας και αστικού μινιμαλισμού!

 

Τώρα που τα σπίτια έχουν γίνει ολόκληρος ο κόσμος μας, εντείνεται ακόμη περισσότερο η ανάγκη να ζούμε σε χώρους φωτεινούς και λειτουργικούς. Με αυτή τη φιλοσοφία, το σχεδιαστικό δίδυμο των Do Designers προχώρησε στην ολική αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος 50 τμ. στην οδό Αιγινήτου, στα Ιλίσια της Αθήνας.

Το διαμέρισμα, που βρίσκεται σε μια πολυκατοικία κατασκευής του 1970, άλλαξε όψη και ταυτότητα, χάρη στις ριζικές παρεμβάσεις των designers στη διάταξη των χώρων, οι οποίες ανέδειξαν τη λειτουργικότητά τους.

 

Στο καθιστικό, το σκανδιναβικό design έχει την τιμητική του, με επιλογές minimal επίπλων από τους οίκους Myran, Box Interiors και Fur Deco.

Στη χρωματική παλέτα εκτυλίσσεται ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αντιθέσεων, με τις ήρεμες αποχρώσεις του γκρι και του λευκού να “διαταράσσονται” από πινελιές έντονου κίτρινου και μαύρου.

 

saloni a

 

Στην υλικότητα του χώρου κυριαρχεί το ξύλο, άλλοτε σε λευκούς και δρύινους φυσικούς τόνους και άλλοτε σε σκουρόχρωμες venge αποχρώσεις.

 

saloni b

 

Η δημιουργία ενός τοίχου-βιβλιοθήκης λειτούργησε ως έξυπνο σχεδιαστικό τρικ για την απαραίτητη εξοικονόμηση χώρου.

 

 

Οι χώροι του καθιστικού και της κουζίνας διαχωρίζονται από μια οριζόντια ξύλινη κατασκευή, στο πάνω μέρος της οποίας αιωρείται ένα μεταλλικό πλέγμα, επιτρέποντας την ανεμπόδιστη διάχυση του φυσικού φωτός.

 

diaxoristiko kouzinas

 

Η κουζίνα ξεχωρίζει για τις λιτές, καθαρές γραμμές της και “παίζει” χρωματικά με την εναλλαγή λευκού και ανοιχτού βεραμάν.

 

kouzina

 

Στο υπνοδωμάτιο κυριαρχούν και πάλι οι minimal σχεδιαστικές γραμμές, συνθέτοντας έναν χώρο ηρεμίας και χαλάρωσης.

Η γραμμική, ξύλινη κατασκευή που αποτελεί το προσκέφαλο του κρεβατιού δίνει μια αίσθηση οπτικής συνέχειας από το δάπεδο, “μεγαλώνοντας” τον χώρο.

 

krevatokamara a walkin closet

 

Σήμα κατατεθέν των Do Designers είναι οι κατασκευές έξυπνων αποθηκευτικών χώρων. Για το συγκεκριμένο project, το σχεδιαστικό δίδυμο δημιούργησε μια απόλυτα λειτουργική και ευρύχωρη walk-in closet, ικανή να ικανοποιήσει πλήρως τις αποθηκευτικές ανάγκες των ενοίκων του διαμερίσματος.

 

gikas_epiplo

 

Παράλληλα, μια ολόλευκη, τετράφυλλη ντουλάπα λειτουργεί ως διαχωριστικό ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και την walk-in closet, εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

 

krevatokamara

Όλες οι ξύλινες κατασκευές του διαμερίσματος ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την αισθητική και τη λειτουργικότητά τους και φέρουν την υπογραφή της εταιρίας Paris Gkikas, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό και την κατασκευή επίπλων, κουζινών, ντουλαπών, πορτών, επίπλων μπάνιου και ειδικών κατασκευών.

 

Στο μπάνιο του διαμερίσματος, το εντυπωσιακό κρεμαστό σύστημα αποθήκευσης πάνω από τον νιπτήρα ντύθηκε με καθρέφτη, για να δώσει μεγαλύτερο βάθος στον χώρο.

 

 mpanio mpanio a

 

Τα φωτιστικά σώματα, άλλοτε γραμμικά και άλλοτε σε κυκλικές γραμμές, εξασφαλίζουν τον προσεκτικά μελετημένο φωτισμό κάθε χώρου του διαμερίσματος.

 

fotistika

 

Άλλη μία εξαιρετική αποτύπωση της σχεδιαστικής ευφυίας των Do Designers, που αποδεικνύουν πως ακόμα και οι πιο μικροί χώροι μπορούν να αναδειχθούν σε cozy “καταφύγια”!

 

Credits:
Ομάδα σχεδιασμού: Ντενίζ Βασιλειάδου || Ουρανία Γιαβή, Do Designers
Facebook: @dodesignersinteriors
Instagram: @do_designers

do-designers-logo

Κατασκευή: Χάρης Κοκοσαλάκης
Ξυλουργικές κατασκευές: Πάρης Γκίκας
Δάπεδο: Parkellas
Πάγκος κουζίνας: Αφοί Κολαζά
Μπάνια: Βagno y Βagno
Φωτιστικά: PLACED
Έπιπλα: Myran || Box Interiors || Fur Deco
Κουρτίνες: Βαγενάς
Φωτογραφίες: Michail Damaskos Architectural Photography 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin