Home / Cozyhome  / Architecture  / Οι Alisaris Cave Suites είναι μια μοναδική πρόταση φιλοξενίας στη Σαντορίνη

Οι Alisaris Cave Suites είναι μια μοναδική πρόταση φιλοξενίας στη Σαντορίνη

alissaris caves
Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος

Στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης, στον παραδοσιακό οικισμό της Οίας, δεσπόζουν οι Alisaris Cave Suites. Πρόκειται για δύο αυθεντικές υπόσκαφες κατοικίες, οι οποίες χτίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα και σήμερα έχουν μετατραπεί σε μια μοναδική πρόταση φιλοξενίας στο νησί που αποτελεί -κι όχι αδίκως- έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως. 

 

drz_alissaris caves_h

 

Οι ιδιαίτερες κατοικίες 35 και 45 τ.μ. ανακαινίστηκαν πλήρως και ανασχεδιάστηκαν σεβόμενες πλήρως την κυκλαδίτικη αισθητική, τον αυθεντικό νησιώτικο τρόπο ζωής και τη γαλήνη που εκπέμπει η καλντέρα της Σαντορίνης. Στο εσωτερικό, το κυκλαδίτικο λευκό πρωταγωνιστεί, αποπνέοντας καθαρότητα και εντείνοντας το αίσθημα χαλάρωσης των επισκεπτών, ενώ τα σκαμμένα μέσα στον ηφαιστειογενή βράχο τμήματα μοιάζουν με γλυπτά, υμνώντας την χαρακτηριστική ομορφιά της τοπικής αρχιτεκτονικής. 

 

drz_alissaris caves_f

 

Οι στρογγυλεμένες και λείες γωνίες κυριαρχούν, ενώ η απουσία περιττών deco στοιχείων ενισχύει την διακριτική πολυτέλεια. Η επιλογή μοντέρνων μαύρων φωτιστικών και λιγοστών διακοσμητικών στοιχείων, χαρίζει στον χώρο μια πιο σύχρονη νότα δίχως όμως να στερεί την πρωτοκαθεδρία της κυκλαδίτικης αισθητικής. Κομψότητα και minimal γραμμές συνομιλούν δημιουργώντας μία πρόταση διαμονής που φτιάχτηκε για να εντυπωσιάσει μέσα από την απλότητά της.

 

drz_alissaris caves_e

 

Προχωρώντας στον εξωτερικό, αίθριο χώρο η πολυτέλεια συνεχίζεται. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης στην πισίνα – υδρομασάζ που ξεκινάει από το εσωτερικό της σουίτας και οδηγεί τον φιλοξενούμενο, μέσα από ένα κρυφό πέρασμα, στην βεράντα. Εκεί, η ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και το ηφαίστειο δικαιώνει και τον πιο κοσμογυρισμένο ταξιδιώτη, ο οποίος απολαμβάνει το πρωινό ή τον καφέ του αντικρίζοντας ένα τοπίο ασύγκριτης ομορφιάς.

 

drz_alissaris caves_b drz_alissaris caves_d

 

 

Οι Alisaris Cave Suites αναδεικνύουν την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και γοητεία σε ολόκληρο το μεγαλείο της, χαρίζοντας στους φιλοξενούμενους μία ξεχωριστή εμπειρία διακοπών που παντρεύει την άνεση που πηγάζει από την παράδοση και την απαράμιλλη κομψότητα της σύγχρονης σαντορινιάς φιλοξενίας.

 

drz_alissaris caves_g

 

 

Credits:

Αρχιτεκτονική μελέτη – επιμέλεια: Τζουβελάκη Νίκη – tafkapa.gr

Έπιπλα: ΑΠΟΨΗ ΝΑΞΟΣ – apopsi.net

Φωτισμός: GALLIS LIGHTING

Δάπεδα – μπάνια: Σπυρίδων Θ. Φουστέρης ΕΠΕ – fsbagno.com

 

 

www.alisaris.com

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!