Home / Wellness  / Health  / Οι τροφές που θα σας κόψουν την όρεξη

Οι τροφές που θα σας κόψουν την όρεξη

Οι τροφές που θα σας κόψουν την όρεξη
Αυτές είναι οι πέντε τροφές που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε. 

Μπορείτε να ελέγξετε την πείνα σας, εντάσσοντας στο διατροφολόγιό σας τις κατάλληλες τροφές. 

 

Αυγό. 

Τα αυγά είναι μία εξαιρετική τροφή για πολλούς λόγους. Είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες, όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη, βιταμίνη Β12, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικές ουσίες. Καταναλώστε τα το πρωί ή το βράδυ και θα σας κρατήσουν χορτάτους. 

 

Αβοκάντο.

Το αβοκάντο είναι ένα τρόφιμο υψηλό σε θερμίδες, λίπος αλλά και βιταμίνες. Έχει κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση που σε πολλούς θυμίζει βόυτυρο. Μία φέτα ψωμί με αβοκάντο και λεμόνι αποτελεί ένα τέλειο σνακ που θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα. 

 

 

Λιναρόσπορος.

Ο λιναρόσπορος αποτελεί πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, χαλκού και ω-λιπαρών οξέων, ενώ είναι και μία πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Να τον καταναλώνετε σε συνδυασμό με γιαούρτι ή ξηρούς καρπούς γιατί είναι αφενός ωφέλιμος για την υγεία και γιατί αφετέρου μειώνουν την όρεξη συμβάλλοντας σε μία υγιή γραμμή. Αυτό συμβαίνει γιατί ο λιναρόσπορος είναι μια καλή πηγή ω-6 λιπαρών οξέων, που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα της χολοκυστοκινίνης, μίας ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη.

 

 

Οι τροφές που θα σας κόψουν την όρεξη

 

 

Πλιγούρι. 

Πλούσιο σε φυτικές ίνες και ιδανικό για ισορροπημένη διατροφή, το πλιγούρι προσφέρει πολύ γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού και σας βοηθά να μην υποκύψετε σε παρασπονδίες, καθώς δεν πεινάτε. Ακόμη, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωση του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πιο ήπια σε σχέση με άλλα τρόφιμα.  

 

 

Μήλα. 

Το μήλο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ και είναι σούπερ φρούτο για την υγεία και τη διατήρηση της σιλουέτας μας, καθώς η πηκτίνη που περιέχει, μειώνει την όρεξή μας.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!