Home / Wellness  / Health  / Οι τροφές για το πιο δυναμωτικό πρωινό

Οι τροφές για το πιο δυναμωτικό πρωινό

4 τροφές ιδανικές για ενέργεια, μόλις ξυπνήσετε. 

Το πιο σημαντικό γεύμα είναι αδιαμφισβήτητα το πρωινό γεύμα. Ποιες τροφές να προτιμήσετε για να έχετε επιπλέον ενέργεια από το πρωί, να χορτάσετε και να αντιμετωπίζετε κάθε μέρα πιο δυναμικά; 

 

Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά. 

Μία από τις κορυφαίες τροφές για να καταναλώνετε το πρωί είναι φυσικά το γιαούρτι. Νόστιμο, χορταστικό και θρεπτικό, το γιαούρτι με λίγα λιπαρά έχει λίγες θερμίδες, πολλή πρωτεΐνη, προβιοτικά και ασβέστιο, απαραίτητα δηλαδή συστατικά για μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Προτιμήστε το γιαούρτι στο πρωινό σας γεύμα με μία μέτρια ποσότητα δημητριακών ολικής άλεσης ή ακόμη και φρούτα όπως μύρτιλλα και θα έχετε ένα σούπερ δυναμωτικό και χορταστικό πρωινό γεύμα. 

 

 

Μπανάνες. 

Μία μπανάνα με λίγους ξηρούς καρπούς αποτελεί ένα σούπερ πρωινό για όσους θέλουν ενέργεια και ένα στομάχι χορτάτο. Οι μπανάνες σας  κρατάνε χορτάτους για πολλή ώρα, μέχρι δηλαδή την ώρα του σνακ και σας δίνουν επιπλέον δύναμη, καθώς η γλυκόζη που περιέχουν αφομοιώνεται γρήγορα από τον οργανισμό και μετατρέπεται σε ενέργεια. Πώς θα κάνετε πιο νόστιμο το πρωινό σας; Κόψτε την μπανάνα σε κομματάκια, βάλτε λίγη κανέλα, μία κουταλιά μέλι, μερικούς ξηρούς καρπούς και είστε έτοιμοι. 

 

 

Οι τροφές για το πιο δυναμωτικό πρωινό

 

 

Ομελέτα. 

Τα αυγά είναι μία πολύ καλή επιλογή για πρωινό γεύμα. Μπορείτε να τα κάνετε ποσέ, να τα φάτε ομελέτα ή βραστά και να τα συνοδέψετε με μία ποσότητα υδατάνθρακα, όπως είναι το ψωμί ολικής άλεσης. Έτσι, θα έχετε ένα ολοκληρωμένο πρωινό που σας παρέχει τα εφόδια που χρειάζεστε για την υπόλοιπη μέρα. 

 

 

Χυμός εσπεριδοειδών. 

Ένας ακόμη τρόπος για να τονωθείτε και να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας είναι να πιείτε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό από διάφορα εσπεριδοειδή. Τα εσπεριδοειδή, όπως είναι το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, σας χαρίζουν ενέργεια και σας βοηθούν παράλληλα να ελέγχετε το βάρος σας. Προσέξτε όμως ένα ποτήρι φρέσκος χυμός είναι αρκετός για τις θερμιδικές ανάγκες ενός “φυσιολογικού” στα κιλά ατόμου. 

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!