Home / Wellness  / Health  / Οι τροφές για καλύτερη διάθεση

Οι τροφές για καλύτερη διάθεση

Οι τροφές για καλύτερη διάθεση
Ανεβασμένη διάθεση με αυτές τις θαυματουργές τροφές. – Part 1 

Τώρα το έχουμε ίσως περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Εκτός από τη γυμναστική, τον διαλογισμό, τα χόμπι και την παρέα με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, υπάρχουν κάποιες τροφές μας κάνουν λίγο πιο ευτυχισμένους. 

 

 

Οι τροφές για καλύτερη διάθεση

 

 

Σοκολάτα. 

Το κακάο που είναι και το κύριο συστατικό της σοκολάτας ευθύνεται για τη βελτίωση της διάθεσής μας. Η σοκολάτα επιδρά θετικά στη ψυχική μας υγεία, αυξάνοντας την καλή μας διάθεση και μειώνοντας το άγχος.

 

Αυγά. 

Είναι εξαιρετική τροφή για όσους κάνουν διατροφή και θέλουν μία πιο καλλίγραμμη σιλουέτα. Είναι επίσης πολύ βοηθητικά στη βελτίωση της διάθεσής μας καθώς περιέχουν βιταμίνη D η οποία μεταξύ άλλων, τονώνει την ψυχολογία μας. 

 

Σολομός. 

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα περιέχουν τα ωφέλιμα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μας βοηθούν να είμαστε πιο αισιόδοξοι και χαρούμενοι ενώ παράλληλα τα συγκεκριμένα ψάρια έχουν detox ιδιότητες καθώς αποτοξινώνουν τον οργανισμό μας. 

 

Καφές. 

Η τονωτική δράση της καφεΐνης μας είναι γνωστή. Πίνοντας καφέ αποκτούμε περισσότερη ενέργεια ώστε να συνεχίσουμε την πολυάσχολη μέρα μας. Εκτός όμως από boost στην ενέργειά μας ο καφές κάνει ένα ισχυρό boost και στη διάθεσή μας, καθώς σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών η κατανάλωση 2-4 φλιτζανιών καφέ ημερησίως σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες.

 

Αβοκάντο. 

Περιέχει σεροτονίνη και φυλλικό οξύ που καταπολεμούν την κατάθλιψη. Ακόμη χάρις στην τρυπτοφάνη, η οποία “ανεβάζει” τη διάθεση και τη βιταμίνη Β6, η οποία μειώνει το στρες, το αβοκάντο μετατρέπεται στον σύμμαχό σας για καλύτερη διάθεση και υγεία. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!