Home / Wellness  / Health  / Οι τροφές για καλύτερη διάθεση

Οι τροφές για καλύτερη διάθεση

Οι τροφές για καλύτερη διάθεση
Οι τροφές για καλύτερη διάθεση – Part 2. 

Εκτός από τη γυμναστική, τον διαλογισμό, τα χόμπι και την παρέα με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, υπάρχουν κάποιες τροφές μας κάνουν λίγο πιο ευτυχισμένους καθώς μας ανεβάζουν τη διάθεση. Ποιες είναι αυτές και ποια συστατικά τους μας ωφελούν κατά ατόν τον τρόπο; 

 

Μπανάνες

Αν έχετε πεσμένη ψυχολογία τότε ήρθε η στιγμή να βάλετε στο διατροφολόγιό σας τις μπανάνες. Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνες Α, Β6 και C, ίνες, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υδατάνθρακες. Όλα τα παραπάνω συνεισφέρουν σε πιο θετική διάθεση και σκέψεις, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το άγχος.

 

 

Ντομάτα

Οι ντομάτες είναι καλές πηγές της πολύτιμης για εμάς βιταμίνης C, ενώ παράλληλα περιέχουν βήτα καροτένιο και  λυκοπένιο συμβάλλουν στην υγεία του δέρματός μας. Πέραν όμως των καλών τους συστατικών για την υγεία μας, ανακηρύσσονται καλή επιλογή και για τη διάθεσή μας καθώς η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυλλικό οξύ δρα κατά της μελαγχολίας και της κατάθλιψης. Σούπερ! 

 

Οι τροφές για καλύτερη διάθεση

 

 

Καρύδια

Εκτός από τα αμύγδαλα, υπάρχουν κι άλλοι ξηροί καρποί που νικούν τη μελαγχολία και μας τονώνουν τη διάθεση. Τα νόστιμα καρύδια σύμφωνα με μελέτες έχουν θετική επίδραση στην καρδιοπάθεια, τον διαβήτη και την παχυσαρκία, ενώ ο θετικός ρόλος που παίζουν στην ψυχική διάθεση τα κάνουν ένα εξαιρετικό φαγητό για την υγεία μας. Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωσή τους σε καθημερινή βάση οδηγεί σε σημαντική ψυχική τόνωση

 

Γλυκοπατάτα

Συστήνονται σε μία υγιεινή διατροφή γιατί είναι προτιμότερες από τις λευκές πατάτες, καθώς διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά. Ο λόγος για τις γλυκοπατάτες που αποτελούν μία πολύ καλή τροφή για την υγεία και την διάθεσή μας. 

 

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι εξαιρετική τροφή για όσους προσέχουν τη γραμμή και τη διατροφή τους. Ακόμη είναι πολύ καλή τροφή για την επιδερμίδα μας καθώς περιέχουν ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και λουτεΐνη. Τέλος, βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και στην βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!