Home / Good Life  / Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι είναι η νέα ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα. 

O Μάρτιν ΜακΝτόνα (Αποστολή στην Μπριζ, Επτά Ψυχοπαθείς), επιστρέφει με το σκοτεινό χιούμορ που αγαπήσαμε, σε μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, διεκδικώντας το εντυπωσιακό νούμερο των 6 υποψηφιοτήτων στις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Η νέα του ταινία «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι», έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις και αφηγείται την ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που οδηγείται στα άκρα από τον άλυτο φόνο της κόρης της. 

 

Το φιλμ «Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» είναι ένα σκοτεινό, κωμικό δράμα από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Ιρλανδό σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό, Μάρτιν ΜακΝτόνα .

 

Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ (βραβευμένη με Όσκαρ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Ουίλιαμ Γουίλομπι (υποψήφιος για Όσκαρ, Γούντι Χάρελσον), τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή. Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ), ένας ανώριμος «μαμάκιας» με ροπή προς τη βία, ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται.

 

 

Η πρωταγωνίστρια του ο ΜακΝτόνα, Μίλντρεντ, είναι μια οργισμένη μητέρα, ίσως λίγο ταραγμένη ψυχικά, σκληρή και δυναμική που αγωνίζεται να βρει τον δολοφόνο της κόρης της. Είναι η  πρώτη φορά που ο Ιρλανδός σκηνοθέτης γράφει έναν γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία, ανελέητο και βαθιά καθηλωτικό. Η Μίλντρεντ αποτελεί μία μοντέρνα, γυναικεία παραλλαγή του κλασικού ήρωα των γουέστερν.

 

Όπως δήλωσε και ο σκηνοθέτης «Πιάστηκα πολύ από τον Τζον Γουέιν όσον αφορά στην ιδέα του παρουσιαστικού, επειδή πραγματικά δεν είχα κάποιο γυναικείο είδωλο στο μυαλό μου», εξηγεί η ΜακΝτόρμαντ. «Η Μίλντρεντ ανήκει περισσότερο στην παράδοση του μυστήριου άντρα στα Σπαγκέτι Ουέστερν, αυτού που έρχεται περπατώντας στη μέση του δρόμου, τραβάει το περίστροφο του και τους διαλύει όλους –αν και είναι σημαντικό, πιστεύω, πως το μόνο όπλο που χρησιμοποιεί ποτέ η Μίλντρεντ, είναι η εξυπνάδα της».

 

 

 

 

Πλάι στους ΜακΝτόνα και ΜακΝτόρμαντ, στην καρδιά της ταινίας θα δούμε και τους εξαιρετικούς Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ, Άμπι Κόρνις, Τζον Χοκς, Λούκας Χέτζις και Πίτερ Ντίνκλατζ.

 

 

Extra φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα.

 

 

Σκηνοθεσία και σενάριο: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Ηθοποιοί: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ και Άμπι Κόρνις.

 

H ταινία θα προβάλλεται από τις 18 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Odeon.

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!