Home / Good Life  / Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας
Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες από σήμερα 2 Μαΐου μέχρι και τις 8 Μαΐου.

Αγάπη Είναι

Σοκαρισμένος από την απόφαση της συζύγου του να χωρίσουν, ο Μαριό μεγαλώνει προσωρινά μόνος του τις δύο έφηβες κόρες του. Ανήμπορος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά τους, νιώθει την έλλειψη της συζύγου του ολοένα και περισσότερο.

Σκηνοθεσία: Claire Burger

Ηθοποιοί: Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg 

 

 

 

Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης

Ένας διάσημος μηχανικός ποδηλάτων, τον οποίο σέβονται όλοι οι συγχωριανοί του, κρύβει ένα μυστικό που κινδυνεύει να αποκαλυφθεί εξαιτίας ενός φωτογράφου: δεν έχει ιδέα πώς να κάνει ποδήλατο.

 

Σκηνοθεσία: Pierre Godeau

Ηθοποιοί: Benoît Poelvoorde, Edouard Baer, Suzanne Clément

 

Οι Βράχοι της Ελευθερίας

Ο άτυχος έρωτας μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός Τούρκου αξιωματικού κατά την αυγή του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ελλάδας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1821.

Σκηνοθεσία: Van Ling

Ηθοποιοί: Tania Raymonde, Jan Uddin, Raza Jaffrey

 

 

Το Πραξικόπημα

22 Μαΐου 1963. Δυσαρεστημένοι με την υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, μια ομάδα αξιωματικών του στρατού σχεδιάζει ένα πραξικόπημα στην Άγκυρα ώστε να ανατρέψει την υπάρχουσα κυβέρνηση. Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η ταινία διηγείται την ιστορία μίας και μόνο νύχτας, και αποτελεί μια καυστική απεικόνιση του αβέβαιου πολιτικού παρελθόντος και παρόντος της Τουρκίας. Η Βρετανική πολιτική σάτιρα συναντά την ευφυή κωμωδία σε μια ταινία που τονίζει τον παραλογισμό της ιστορίας της, χωρίς ποτέ να είναι κάτι λιγότερο από απολύτως σοβαρή.

 

Σκηνοθεσία: Mahmut Fazil Coskun

Ηθοποιοί: Ali Seckiner Alici, Tarhan Karagöz, Murat Kiliç

 

 

Μία ιδιαίτερη οικογένεια

Η Μαλένα έχει κανονίσει να υιοθετήσει ένα νεογέννητο παιδί. Όταν όμως το παιδί γεννιέται οι βιολογικοί του γονείς ζητάνε ξαφνικά περισσότερα χρήματα, από όσα έχουν συμφωνηθεί. Τότε η Μαλένα ξεκινά ένα αβέβαιο ταξίδι γεμάτο ηθικά και νομικά διλήμματα: πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει για να πάρει αυτό που θέλει; Μια από τις πιο φωτεινές προσωπικότητες του Αργεντίνικου σινεμά, ο Ντιέγκο Λέρμαν σκηνοθετεί την βραβευμένη με Γκόγια Ερμηνείας, Μπάρμπαρα Λένι («Magical Girl»), σε μια συναρπαστική ταινία γυναικείας ανατομίας.

Σκηνοθεσία: Diego Lerman

Ηθοποιοί: Bárbara Lennie, Daniel Aráoz, Claudio Tolcachir

 

 

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου

Τη νύχτα που πεθαίνει ο αρχιεπίσκοπος η σκυλίτσα ενός απομονωμένου μοναχού γεννά τρία κουταβάκια. Την άλλη μέρα το πρωί όμως εκείνη πεθαίνει στα ξαφνικά.

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λαπατάς

Ηθοποιοί: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Θοδωρής Αντωνιάδης

 

 

 

Teen Spirit

Η Βάιολετ, μια ντροπαλή έφηβη που ζει στη Νήσο Γουάιτ της Αγγλίας, ονειρεύεται να γίνει διάσημη τραγουδίστρια της ποπ μουσικής έτσι ώστε να ξεφύγει από τη μικρή πόλη που ζει και τη διαλυμένη οικογένειά της. Με τη βοήθεια ενός απροσδόκητου μέντορα, η Βάιολετ θα μπει σε έναν διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού που όμως θα δοκιμάσει την εντιμότητα, το ταλέντο και τη φιλοδοξία της.

Σκηνοθεσία: Max Minghella

Ηθοποιοί: Elle Fanning, Agnieszka Grochowska, Archie Madekwe 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!