Home / Good Life  / Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας
Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες από τις 28/3 έως και τις 3/4 και μας προκαλούν να επισκεφθούμε ξανά το σινεμά.

 

 

Ο Άγγελος

O Carlitos είναι ένας νεαρός που μοιάζει με αστέρα του σινεμά: γλυκό πρόσωπο, ξανθές μπούκλες και απαράμιλλο στυλ. Από μικρός ζήλευε τα πράγματα που είχαν οι άλλοι, στην εφηβεία του όμως φανερώνει την πραγματική του φύση: γίνεται κλέφτης. Όταν συναντά στο σχολείο του τον Ramon, ο Carlitos γοητεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να του τραβήξει την προσοχή. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι παρανομίας, έρωτα και καταστροφής. Οι δολοφονίες μοιάζουν σα φυσική κατάληξη της πορείας του, ώσπου ο Carlitos θα συλληφθεί. Η αγγελική του μορφή τραβά την προσοχή του τύπου και της κοινής γνώμης. Το προσωνύμιο που του δίνεται είναι «Άγγελος του Θανάτου» με τη φήμη του να εκτοξεύεται στα ύψη αμέσως μετά τη σύλληψη του. Του αποδίδονται πάνω από σαράντα ληστείες και έντεκα δολοφονίες. Σήμερα μετά από 45 χρόνια εγκλεισμού ο Carlitos είναι ο εγκληματίας με τα περισσότερα χρόνια κράτησης στην ιστορία της Αργεντινής.

 

Σκηνοθεσία: Luis Ortega

Ηθοποιοί: Lorenzo Ferro, Chino Darín, Daniel Fanego, Mercedes Morán, Luis Gnecco, Peter Lanzani, Cecilia Roth

 

 

Ελεύθερο θέμα

Μια καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών δίνει στους οκτώ φοιτητές της μια άσκηση με ελεύθερο θέμα, κάτι που θα προκαλέσει τη φαντασία τους, θα δοκιμάσει τις αξίες τους και θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον εαυτό τους.

 

Σκηνοθεσία: Στέλλα Θεοδωράκη

Ηθοποιοί: Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρη Κίτσο, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Λοράν Σοβάζ

 

 

Επιστροφή στην Κορυφή

Ένας παραπληγικός νέος Έλληνας, μουσικός σε πανκ συγκρότημα, αποφασίζει, με την πολύτιμη βοήθεια των φίλων του, να ανέβει με το αναπηρικό καροτσάκι του στην κορυφή του Ολύμπου. Και το καταφέρνει.

 

Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας 

 

 

 

Ευτυχισμένος Λάζαρος

Ο Λάζαρο είναι ένας καλόκαρδος στα όρια της αφέλειας νεαρός χωρικός, ο οποίος γίνεται φίλος με τον αριστοκράτη Τανκρέντι. Ευτυχισμένος από τη σχέση τους, δεν θα διστάσει να βοηθήσει τον τελευταίο όταν εκείνος του ζητάει να σκηνοθετήσουν την ίδια του την απαγωγή.

 

Σκηνοθεσία: Alice Rohrwacher
Ηθοποιοί: Alba Rohrwacher, David Bennent, Sergi López

 

 

Ο Καθηγητής και ο Τρελός

Το 1872 ο αντισυμβατικός φιλόλογος Τζέιμς Μάρεϊ δουλεύει πυρετωδώς πάνω στην πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης. Πιεσμένος από το χρόνο, την ακρίβεια των ορισμών και τον απίστευτο όγκο λημμάτων, θα βρει ανέλπιστη βοήθεια από έναν Αμερικανό γιατρό, τρόφιμο φρενοκομείου εγκληματιών.

 

Σκηνοθεσία: Farhad Safinia

Ηθοποιοί: Natalie Dormer, Mel Gibson, Steve Coogan

 

 

Κωδικός Κολιμπρί

Δυο ξαδέλφια που δουλεύουν σε χρηματιστηριακή εταιρία εκπονούν ένα φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής μιας οπτικής ίνας που θα συνδέει το Κάνσας με το Νιου Τζέρσεϊ. Κερδίζοντας ένα χιλιοστού του δευτερολέπτου σε ταχύτητα, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν νωρίτερα απ’ όλους τις πληροφορίες αγοραπωλησιών και να θησαυρίσουν.

 

Σκηνοθεσία: Kim Nguyen

Ηθοποιοί: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård, Salma Hayek

 

 

Mektoub, Αγάπη μου

Το καλοκαίρι του 1994 ο νεαρός Αμίν επιστρέφει για διακοπές από το Παρίσι στη γενέτειρά του, μια κωμόπολη στη νότιο Γαλλία. Ανάμεσα στην παραλία και τα μπαρ, θα φλερτάρει, θα χορέψει, θα ερωτευτεί και θα πάρει μια πρώτη γεύση από τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής.

 

Σκηνοθεσία: Abdellatif Kechiche

Ηθοποιοί: Shaïn Boumedine, Ophélie Bau, Salim Kechiouche

 

 

Dumbo

Ο αγαπημένος μας Dumbo επιστρέφει.Ένας νεογέννητος ελέφαντας με μακριά αφτιά γίνεται από περίγελος όλων διάσημη ατραξιόν ενός περιπλανώμενου τσίρκου. Όταν, όμως, αυτό εξαγοράζεται από έναν μεγιστάνα του θεάματος, οι άνθρωποί του διαπιστώνουν πως οι προθέσεις τού τελευταίου μόνον αγαθές δεν είναι.

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Ηθοποιοί: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito 

 

 

Πόλη Υπό Κατοχή

Μια δεκαετία μετά την κατάκτηση της Γης από εξωγήινους, ο νεαρός Γκάμπριελ μαθαίνει την αλήθεια για τον αντιστασιακό αδελφό που έχει σκοτωθεί, μπαίνει όμως στο στόχαστρο ενός υψηλόβαθμου στελέχους των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής.

Σκηνοθεσία: Rupert Wyatt

Ηθοποιοί: John Goodman, Ashton Sanders, Jonathan Majors

 

 

Στιγμιαία Οικογένεια

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να υιοθετήσει τρία αδέρφια διαφορετικών ηλικιών παρά την πλήρη απειρία του στην ανατροφή παιδιών.

 

Σκηνοθεσία: Sean Anders

Ηθοποιοί: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner 

 

 

Η Τρύπα

Η Σάρα και ο νεαρός της γιος ο Κρις μετακομίζουν σε ένα καινούργιο σπίτι στην Ιρλανδική ύπαιθρο, δίπλα σε ένα δάσος που κρύβει μια πελώρια καταβόθρα. Ένα βράδυ, ο Κρις εξαφανίζεται, αλλά όταν επανεμφανίζεται μοιάζει να μην έχει πάθει τίποτα και να μην έχει αλλάξει καθόλου. Ωστόσο, καθώς η συμπεριφορά του γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητική, η Σάρα αρχίζει να φοβάται ότι το αγόρι που επέστρεψε μπορεί να μην είναι πια ο γιος της.

Σκηνοθεσία: Lee Cronin

Ηθοποιοί: Seána Kerslake, James Quinn Markey, Simone Kirby

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!