Home / Good Life  / Οι ταινίες της εβδομάδας 21/02 – 27/02

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/02 – 27/02

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα!

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας που θα μας οδηγήσουν με χαρά στη σκοτεινή αίθουσα.

Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;

Η αληθινή ιστορία της κορυφαίας σε πωλήσεις βιογράφου διασημοτήτων και γατόφιλης Λι Ίσραελ που έβγαζε τα προς το ζην κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80 καταγράφοντας τις ζωές διασήμων μεταξύ των οποίων η Κάθριν Χέπμπορν, η Ταλούλα Μπάνκχεντ, η Εστέ Λόντερ και η Ντόροθι Κιλγκάλεν. Όταν η Λι δεν μπορούσε να εκδώσει πια τα έργα της καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα, μετέτρεψε την τέχνη της σε απάτη, με τη βοήθεια του πιστού της φίλου Τζακ.

Σκηνοθεσία:Marielle Heller

Ηθοποιοί: Melissa McCarthy, Richard E. Grant, Dolly Wells

Η Σύζυγος

Η Τζόαν είναι η τέλεια σύζυγος, καθώς επί σαράντα χρόνια έχει θυσιάσει τα όνειρα της για να στηρίξει τον σύζυγο της και τη λογοτεχνική του καριέρα. Ο γάμος τους έχει χτιστεί με άνισους όρους κι εκείνη έφτασε τα όρια της. O Τζο ετοιμάζεται να παραλάβει Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, όταν η Τζόαν αποφασίζει να αποκαλύψει το μεγαλύτερο μυστικό της καριέρας του…

Σκηνοθεσία: Björn Runge

Ηθοποιοί: Glenn Close, Jonathan Pryce, Max Irons

Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει 

Η Τις και ο Φόνι είναι δύο ερωτευμένοι νεαροί Αφροαμερικανοί στο Χάρλεμ της δεκαετίας του ’70. Όταν ο τελευταίος φυλακίζεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, η έγκυος Τις αγωνίζεται μαζί με την οικογένειά της να αποδείξει την αθωότητά του.

Σκηνοθεσία: Barry Jenkins

Ηθοποιοί: KiKi Layne, Stephan James, Regina King

Ο Φαροφύλακας

Οι τρεις φαροφύλακες ενός μικρού νησιού 20 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Σκοτίας ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες κιβώτιο γεμάτο χρυσό, το οποίο θα τους βάλει σε θανάσιμες περιπέτειες.

Σκηνοθεσία: Kristoffer Nyholm

Ηθοποιοί: Gerard Butler, Peter Mullan, Connor Swindells

Σοφία

Η 20χρονη Σοφία γεννάει εκτός γάμου, κάτι που στη σύγχρονη Καζαμπλάνκα τιμωρείται αυστηρά. Έτσι, εκτός από την οργή της οικογένειάς της, η Σοφία πρέπει να αντιμετωπίσει και το νόμο, καθώς έχει προθεσμία 24 ωρών να δηλώσει την ταυτότητα του πατέρα.

Σκηνοθεσία: Meryem Benm’Barek-Aloïsi

Ηθοποιοί: Maha Alemi, Lubna Azabal, Sarah Perles

Εξόριστος συγγραφέας

Έξι μέρες από τη ζωή του συγγραφέα Σεργκέι Ντοβλάτοφ, στις οποίες προσπαθεί να διατηρήσει το ταλέντο, την αξιοπρέπεια και την καλλιτεχνική του ταυτότητα στη Σοβιετική Ένωση του 1970, ενώ την ίδια στιγμή βλέπει τους συναδέλφους του να καταπιέζονται από το καθεστώς.

Σκηνοθεσία: Aleksey German Jr.

Ηθοποιοί: Milan Maric, Danila Kozlovsky, Helena Sujecka

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!