Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας. 

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες και θα μας οδηγήσουν με χαρά στη σκοτεινή αίθουσα. 

 

Σπυρος Μελετζής – Ο Φωτογράφος της Αντίστασης και ο Εικαστικός Φωτογράφος

Ο σπουδαίος Έλληνας φωτογράφος περιγράφει στην κάμερα τις στιγμές της φωτογράφισης του Άρη Βελουχιώτη στο βουνό, πώς έζησε από πολύ κοντά τη βία των Δεκεμβριανών, αλλά και πώς κατάφερνε πάντα να τραβάει τόσο καίριες και σπάνιες φωτογραφίες.

 

Σκηνοθεσία: Σαράντος Σακελλάκος

 

 

Στο Λαβύρινθο

«Είναι ένα παιχνίδι. Σωστά;» Ένα χειμωνιάτικό πρωινό, καθώς η Σαμάνθα πηγαίνει στο σχολείο πέφτει θύμα απαγωγής. Δεκαπέντε χρόνια μετά ξυπνάει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου με καμιά ανάμνηση του παρελθόντος. Δίπλα της κάθεται ο Δόκτωρ Γκριν, ένας ψυχίατρος που ισχυρίζεται ότι θα την βοηθήσει να επαναφέρει την μνήμη της και να συλληφθεί το τέρας. Όμως την προειδοποιεί ότι το κυνήγι αυτού του τέρατος δεν είναι έξω στον αληθινό κόσμο αλλά μέσα στο μυαλό της. « Είναι ένα παιχνίδι, σωστά;» επαναλαμβάνει αυτή αβέβαιη.

 

Σκηνοθεσία: Donato Carrisi

Ηθοποιοί: Dustin Hoffman, Toni Servillo, Valentina Bellè

 

 

Στη Γη του Άγριου Μελιού

Σε μία απομονωμένη ορεινή περιοχή βαθιά μέσα στα Βαλκάνια ζει η Χατίτζε Μουράτοβα με την ηλικιωμένη μητέρα της, σε ένα χωριό χωρίς δρόμους, ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό. Τελευταία μιας σειράς γενεών μελισσοκόμων άγριου μελιού, η Χατίτζε βγάζει μικρές παρτίδες, αγνού προϊόντος, το οποίο και πουλάει στην πλησιέστερη πόλη, σε απόσταση τεσσάρων ωρών με τα πόδια.

 

Σκηνοθεσία: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

Ηθοποιοί: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam 

 

 

Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης

Η ταινία βασισμένη στην πολυαγαπημένη κλασική ιστορία «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» φέρνει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Μπακ, ένα σκύλο με μεγάλη καρδιά. Η ευτυχισμένη ζωή του ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια, στην εξωτική και άγρια Αλάσκα κατά τη διάρκεια της μεγάλης εξόρυξης χρυσού το 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας –αργότερα γίνεται ο αρχηγός τους – ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας τελικά την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο και φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

 

Σκηνοθεσία: Chris Sanders

Ηθοποιοί: Karen Gillan, Harrison Ford, Cara Gee

 

 

 

Έμα

Έπειτα από ένα τραυματικό γεγονός που θα συγκλονίσει την οικογένειά της, η Έμα, μια νεαρή γυναίκα που ζει μέσα από το χορό, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, αναλαμβάνοντας κάθε ρίσκο για να τα καταφέρει.

 

Σκηνοθεσία: Pablo Larraín

Ηθοποιοί: Santiago Cabrera, Mariana Di Girolamo, Josefina Fiebelkorn

 

 

 

 

Απόστρατος

Με την εταιρία εισαγωγών μηχανών εσπρέσο που διευθύνει σε αδιέξοδο, ο Γλυφαδιώτης εργένης Άρης Νικολόπουλος «αποστρατεύεται» στο σπίτι του ένδοξου παππού Αριστείδη στον υποτονικό Παπάγου. Το στοκ των μηχανών εσπρέσο στοιβάζεται στο αραχνιασμένο γραφείο του απόστρατου αξιωματικού καθώς ο εγγονός ξανασμίγει με παιδικούς φίλους κολλημένους εσαεί στο προάστιο των αξιωματικών αλλά και μ’ έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, παραδόξως κομμουνιστή. Αντιμέτωπος με ηρωικά φαντάσματα του παρελθόντος ο απολιτίκ εγγονός θα νιώσει την ανάγκη να φανεί αντάξιος του ονόματός του. Όμως, όσο πλησιάζει τον θρύλο του παππού Αριστείδη, τόσο αυτός αλλάζει όψη.

 

Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Μαυροειδής 

Ηθοποιοί: Γιώτα Φέστα, Θανάση Παπαγεωργίου, Μιχάλη Σαράντη, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο

 

 

 

Οι Αεροναύτες

Το 1862 ο πρωτοπόρος μετεωρολόγος Τζέιμς Γκλέισερ και η τολμηρή πιλότος αεροστάτου Εμίλια Ρεν επιχειρούν να πετάξουν πάνω από το ρεκόρ των 28.000 ποδιών, σε μια ριψοκίνδυνη επιστημονική αποστολή.

 

Σκηνοθεσία: Tom Harper

Ηθοποιοί:  Felicity Jones, Eddie Redmayne, Himesh Patel 

 

 

 

Sonic Η Ταινία

Ο Σόνικ, ένας απίστευτα γρήγορος ανθρωπόμορφος σκαντζόχοιρος, κι ένας νεαρός αστυνομικός θα αναγκαστούν να συνεργαστούν για να σταματήσουν τα σχέδια του σατανικού δρα Ρομπότνικ για παγκόσμια κυριαρχία.

 

Σκηνοθεσία: 

Ηθοποιοί: 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!