Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι ταινίες της εβδομάδας (12/18-12)

Οι ταινίες της εβδομάδας (12/18-12)

Οι ταινίες της εβδομάδας (12/18-12)
Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. 

Τι θα δούμε στη σκοτεινή αίθουσα και θα μας προσκαλέσει να αφεθούμε στη μαγεία του λευκού πανιού για μία ακόμη εβδομάδα. 

 

 

Οι Δύο Πάπες

Ο Άντονι Χόπκινς και ο Τζόναθαν Πράις πρωταγωνιστούν σε αυτήν την ταινία που ρίχνει φως σε μια ιστορική στιγμή για την Καθολική Εκκλησία. Από τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Φερνάντο Μεϊρέγιες.

 

Σκηνοθεσία: Fernando Meirelles

Ηθοποιοί: Jonathan Pryce, Anthony Hopkins, Juan Minujín

 

 

Marianne & Leonard: Λόγια Αγάπης

Η ερωτική ιστορία του τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν και της Νορβηγίδας μούσας του Μάριαν Ιλέν, η οποία ξεκίνησε στην Ύδρα της δεκαετίας του ’60.

 

Σκηνοθεσία: Nick Broomfield

Ηθοποιοί: Nick Broomfield, Marianne Ihlen, Leonard Cohen

 

 

Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ

Την άνοιξη του 1942 ο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στόλος ετοιμάζει το χτύπημα το οποίο θα αποδυναμώσει οριστικά τις συμμαχικές δυνάμεις στον Ειρηνικό. Η αμερικανική αντικατασκοπία εκτιμά πως αυτό θα γίνει στη νήσο του Μίντγουεϊ, αλλά ο ναύαρχος Νίμιτς είναι επιφυλακτικός μετά την παταγώδη αποτυχία της στο Περλ Χάρμπορ.

Σκηνοθεσία: Roland Emmerich

Ηθοποιοί: Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson

 

 

 

Μαύρα Χριστούγεννα

Τα φετινά Χριστούγεννα, έρχεται να ζωντανέψει μια κλασική cult ταινία τρόμου.. ο δολοφόνος του κολλεγίου θα ξαναχτυπήσει και θα έρθει αντιμέτωπος με μια τρομερή παρέα της αδελφότητας που αποτελείται από τέσσερα δυναμικά κορίτσια. 

 

Σκηνοθεσία: Sophia Takal

Ηθοποιοί: Imogen Poots, Aleyse Shannon, Lily Donoghue

 

 

Ζίζοτεκ

Μια συγκινητική ιστορία για δύο μοναχικά άτομα που λαχταρούν μια βαθύτερη ανθρώπινη σχέση ανάμεσα σε ένα εννιάχρονο αγόρι και σε έναν μοναχικό άνδρα. 

Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης

Ηθοποιοί: Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκο Γεωργάκη, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Αύγουστο Λάμπρου – Νεγρεπόντη

 

 

Ραντεβού στο BELLE EPOQUE

Η ήσυχη ζωή του 60άρη Βικτόρ ανατρέπεται τη μέρα που ο νεαρός Αντουάν τού προσφέρει μια μοναδική, πρωτοποριακή μορφή ψυχαγωγίας. Χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό θεατρικών τεχνασμάτων και ιστορικής αναπαράστασης, η εταιρεία του Αντουάν χαρίζει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιστρέψουν σε όποια χρονική περίοδο επιλέξουν. Ο Βίκτορ αποφασίζει να ταξιδέψει στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν συνάντησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του 40 χρόνια πριν…

Σκηνοθεσία: Nicolas Bedos

Ηθοποιοί: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant

 

 

 

Τσάρλι

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας κλείνουν με την νέα ταινία του Θανάση Τσαλταμπάση, η οποία είναι και η πρώτη βωβή ελληνική ταινία. Ο Τσάρλι ξεπηδά από το παρελθόν και προσγειώνεται στο σύγχρονο παρόν. ‘Ενας ρομαντικός περιπλανώμενος ονειροπόλος, μια ύπαρξη ευαίσθητη και τρυφερή που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Ένα μεσημέρι, καθισμένος στο παγκάκι ενός πάρκου, ξεφυλλίζει μια εφημερίδα στην οποία υπάρχει ένα μήνυμα αποκλειστικά για αυτόν. Εάν περάσει πέντε δοκιμασίες με επιτυχία, τότε ένας πολύ μεγάλος θησαυρός θα γίνει δικός του. Χωρίς να χάσει χρόνο, αποδέχεται την πρόκληση και από αυτό το σημείο ξεκινάνε οι περιπέτειες του. Μία νοσταλγική κωμική περιπέτεια για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δύναμη της αγάπης, τους ρόλους της ζωής και τις αξίες της. Μια ταινία – ύμνος στην ανθρωπιά και την τρυφερότητα.

 

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ηθοποιοί: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιώργος Κοψιδάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Αγοραστή Αρβανίτη, Δημήτρης Παπανικολάου, Σπύρος Παππάς, Μαριάννα Τουντασάκη, Νίκος Φιλημέγκας, Φοίβος Παπακώστας, Γιώργος Λαμπριανός, Βίκυ Κυριακοπούλου κ.α.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!