Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Οι ταινίες της εβδομάδας. 

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και μας καλούν να πάμε σινεμά. 

 

 

Οι Σκιές του Μπρούκλιν

Νέα Υόρκη, 1957. Ο Λάιονελ Έσρογκ, ένας μοναχικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον φόνο του μέντορα και μοναδικού φίλου του, Φρανκ Μίνα. Έχοντας λιγοστά στοιχεία και ένα ψυχαναγκαστικό μυαλό στη διάθεση του, ο Λάιονελ ανακαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά που κρατούν σε ισορροπία τη μοίρα ολόκληρης της πόλης. Σε μία μυστηριώδη διαδρομή από τα ποτισμένα με τζιν τζαζ κλαμπ του Χάρλεμ ως τις σκληρές φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν και τα πολυτελή σαλόνια των εμπόρων εξουσίας, ο Λάιονελ έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, διαφθορά και τον πιο επικίνδυνο άνδρα της πόλης για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του και να σώσει τη γυναίκα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρας του. 

 

Σκηνοθεσία: Edward Norton

Ηθοποιοί: Bruce Willis, Edward Norton, Cherry Jones, Alec Baldwin, Leslie Mann, Willem Dafoe

 

 

 

Ιστορία Γάμου

Το διεισδυτικό και συμπονετικό πορτρέτο της διάλυσης ενός γάμου και μιας οικογένειας που θέλει να παραμείνει ενωμένη. Από τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Νόα Μπάουμπακ.

Σκηνοθεσία: Noah Baumbach

Ηθοποιοί: Scarlett Johansson, Adam Driver, Merritt Wever 

 

 

Φαντασία

Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το CiaoAntenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή, τις Χάντρες. Ένας νεαρός λαϊκο-ποπ τραγουδιστής, ο Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.

 

Σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς 

Ηθοποιοί: Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ρένα Μόρφη

 

 

Iuventa

Μια ομάδα νέων της ανθρωπιστικής οργάνωσης Jugend Rettet αγοράζει το σκάφος «Iuventa», με στόχο τη διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων και μεταναστών που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους διασχίζοντας τη Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη.

Σκηνοθεσία: Michele Cinque

 

 

Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ

«Από την βραβευμένη με Όσκαρ ομάδα του «Ψυχρά κι Ανάποδα» και τα Walt Disney Animation Studios, έρχεται το «Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ» με την Έλσα και την Άννα σε ένα περιπετειώδες και συναρπαστικό ταξίδι στο άγνωστο.

 

Σκηνοθεσία: Chris Buck, Jennifer Lee

 

 

 

Η Ανιές με τα Λόγια της Βαρντά

Η Ανιές Βαρντά, φωτογράφος, installation artist και πρωτοπόρος της nouvelle vague, αποτελεί θεσμό για το γαλλικό κινηματογράφο. Λίγο πριν το θάνατο της, κάθισε στην καρέκλα του σκηνοθέτη και χρησιμοποιώντας φωτογραφίες κι αποσπάσματα από τις ταινίες της, μίλησε η ίδια για το ανορθόδοξο έργο της.

 

Σκηνοθεσία: Agnès Varda

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!