Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι ταινίες που αξίζει να δείτε τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι ταινίες που αξίζει να δείτε τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι ταινίες που αξίζει να δείτε τη Μεγάλη Εβδομάδα
Μεγάλη Εβδομάδα με ταινίες που θα σας βάλουν στο κλίμα των ημερών.

5 κορυφαίες βιβλικές ταινίες και animation για τη Μεγάλη Εβδομάδα, που θα σας βάλουν στο κλίμα των ημερών. Γιατί και το Πάσχα θέλει το σινεμά του. 

 

Βαραββάς.

Ο Πόντιος Πιλάτος αποφασίζει να δώσει χάρη σ’ έναν από τους δύο σταυρωμένους, τον Ιησού τον Ναζωραίο ή τον ληστή Βαραββά. Όταν το πλήθος επιλέγει τον Βαραββά, αυτός πανηγυρίζει για την απελευθέρωσή του και πηγαίνει στην Ραχήλ που τον περιφρονεί και του αποκαλύπτει ότι πιστεύει στη διδασκαλία του Ναζωραίου. Ο Βαραββάς την ειρωνεύεται, αλλά οι φόβοι τον βασανίζουν. Η Ραχήλ λιθοβολείται μέχρι θανάτου για την πίστη της, ο Βαραββάς ξαναγυρίζει στο έγκλημα και, όταν τον συλλαμβάνουν, τον στέλνουν να δουλέψει στα ορυχεία της Ιταλίας για τα επόμενα 20 χρόνια.

 

 

 
The Ten Commandments.

Βιβλική ταινία που παρουσιάζει τη ζωή του Μωυσή από τη γέννησή του μέχρι τις περιπέτειές του στην Αίγυπτο όταν αναλαμβάνει να οδηγήσει τους Εβραίους σε μια νέα γη. Ένα πραγματικό αριστούργημα.

 

 

 

The Last Temptation of Christ.

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη, που μας παρουσιάζει έναν εξαιρετικά ανθρώπινο Χριστό, ο οποίος μπαίνει στον τελευταίο πειρασμό ν’ αρνηθεί τη θεϊκή υπόστασή του και να γλιτώσει το μαρτύριο του Σταυρού.

 

 

Ben-Hur.

Επική ταινία, αναμφισβήτητα must watch των ημερών και συνολικά κλασική ταινία για το σινεμά. Οι περιπέτειες ενός Ιουδαίου που ασπάζεται τον Χριστιανισμό και ο θανάσιμος ανταγωνισμός του μ’ έναν πρώην φίλο του Ρωμαίο.

 

 

 

The Robe.

Ο επικεφαλής των Ρωμαίων στη Σταύρωση του Χριστού, κερδίζει στα ζάρια τον χιτώνα Του. Όταν επιστρέφει στη Ρώμη βασανισμένος από εφιάλτες αποφασίζει να γυρίσει πίσω στη Παλαιστίνη και να κάψει το ρούχο για να λύσει τα “μάγια”.

 

 

 

Μωυσής ο πρίγκιπας της Αιγύπτου. 

Ένα υπέροχο animation, υπέροχα ταιριαστό για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο Μωυσής, που μεγάλωσε ως πρίγκιπας στο πλευρό του Ραμσή, ανακαλύπτει την πραγματική καταγωγή του, εξεγείρεται κατά του φίλου του και οδηγεί τους Εβραίους στην ελευθερία.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!