Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Οι συνδυασμοί τροφών που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

Οι συνδυασμοί τροφών που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

Οι πιο συνηθισμένοι συνδυασμοί τροφών που πρέπει να αποφύγεις γιατί είναι επιβαρυντικοί για την υγεία σου.

Οι παρακάτω συνδυασμοί τροφών, αποδεικνύονται επιβλαβείς για τον οργανισμό καθώς αναστέλλουν τις πεπτικές διαδικασίες και οδηγούν σε πόνο στο στομάχι, ναυτία και κόπωση και η κατανάλωσή τους σε κάνει να αισθάνεσαι φουσκωμένη και βαριά. Δες λοιπόν τι πρέπει να αποφύγεις.

 

Ζωική πρωτεΐνη και υδατάνθρακες.

Ίσως ο πιο δημοφιλής διατροφικός συνδυασμός, οι υδατάνθρακες με ζωική πρωτεΐνη όπως το κρέας με πατάτες, δεν είναι τόσο αθώος όσο νόμιζες. Μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα, πρήξιμο και την ίδια στιγμή δεν είναι ό,τι καλύτερο για να διατηρήσεις την σιλουέτα σου. Προτίμησε να καταναλώνεις το κόκκινο κρέας με σαλάτα ή μαύρο ρύζι.

 

Πρωτεΐνη με πρωτεΐνη.

Ο συνδυασμός δύο πηγών πρωτεΐνης υψηλής περιεκτικότητας, όπως είναι τα αυγά με μπέικον, μπορεί να είναι αρκετά γευστικός όμως ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνος. Ο διατροφικός αυτός συνδυασμός επιβαρύνει το πεπτικό σύστημα που χρειάζεται πολύ χρόνο για να χωνέψει. Επιπλέον, η συχνή κατανάλωση του αυξάνει την πιθανότητα παχυσαρκίας.

 

Γάλα με φρούτα.

Ίσως να ακούγεται περίεργο όμως το γάλα με φρούτα είναι ένας διατροφικός συνδυασμός που μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα και οξύτητα στο γαστρεντερικό σωλήνα, με αποτέλεσμα να σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα. Ακόμη, το γάλα με μπανάνα όσο γευστικό κι αν είναι, είναι αρκετά επικίνδυνος συνδυασμός καθώς είναι βαρύ για το στομάχι και μπορεί να διαταράξει την εντερική χλωρίδα.

 

Τροφή και νερό.

Η κατανάλωση νερού ή χυμού με το γεύμα είναι ένας από τους πιο επιβλαβείς συνδυασμούς τροφών. Το νερό αραιώνει τα οξέα του στομάχου, με αποτέλεσμα την αναστολή της διάσπασης πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών. Για αυτό απέφυγε να πίνεις νερό μαζί με το γεύμα σου ή μετά από αυτό και προσπάθησε να κατευνάσεις την δίψα σου, τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το γεύμα. Η τακτική αυτή θα βοηθήσει στην διαδικασία αραίωσης των ενζύμων του στομάχου και θα σε γλιτώσει από περιττές θερμίδες που θα έπαιρνες από την υπερκατανάλωση.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!