Home / Good Life  / Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας
Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. 

Οι νέες ταινίες που έρχονται στις αίθουσες από σήμερα μέχρι και τις 16 Οκτώβρη. 

 

 

Gemini Man

Το Gemini Man είναι ένα πρωτότυπο θρίλερ δράσης με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ στον ρόλο του Χένρι Μπρόγκαν, ενός ελίτ δολοφόνου που ξαφνικά μπαίνει στο στόχαστρο και καταδιώκεται από έναν μυστηριώδη νεότερο πράκτορα που φαίνεται πως μπορεί να προβλέψει κάθε του κίνηση.

 

Σκηνοθεσία: Ang Lee

Ηθοποιοί: Mary Elizabeth Winstead, Will Smith, Clive Owen

 

 

Che: Μονοπάτια, Αποτυπώματα, Αινίγματα

Ένα οδοιπορικό από την Αργεντινή μέχρι την Κούβα και, τέλος, τη Βολιβία, το οποίο ακολουθεί τη διαδρομή ζωής και αναζητά την κοινωνικοπολιτική κληρονομιά του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα πενήντα χρόνια μετά το θάνατό του.

Σκηνοθεσία:  Βικτόρια Βοροντσόβα, Αλεξάντερ Λουτσάνινοφ

 

 

Σον το Πρόβατο: Φαρμαγεδών

Όταν ο Σον, το έξυπνο και άτακτο πρόβατο της φάρμας του Αγρότη, ανακαλύπτει στον αχυρώνα μια σκανταλιάρα επισκέπτρια από το Διάστημα, η προσπάθειά του να τη βοηθήσει να επιστρέψει στον πλανήτη της είναι η αρχή μιας απίθανης γαλαξιακής… ανακατωσούρας.

 

Σκηνοθεσία:  Will Becher, Richard Phelan

 

 

Ντιέγκο Μαραντόνα

Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για τη μετεωρική άνοδο και τη κατακόρυφη πτώση του σπουδαιότερου και πιο αμφιλεγόμενου ποδοσφαιριστή του καιρού μας, Ντιέγκο Μαραντόνα.

 

Σκηνοθεσία: Asif Kapadia

 

 

 

Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα

Στη μεταπολεμική Ανατολική Γερμανία ένας νεαρός φοιτητής της Καλών Τεχνών ερωτεύεται την κόρη ενός πρώην ναζί γιατρού, ο οποίος αντιτίθεται στη σχέση τους. Κανείς από τους δύο άντρες όμως δεν γνωρίζει πως τους συνδέει ένα αποτρόπαιο μυστικό από το παρελθόν.

 

Σκηνοθεσία: Florian Henckel von Donnersmarck

Ηθοποιοί: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer

 

 

 

Η Οροσειρά των Ονείρων

Ακόμη ένα ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα. Η οροσειρά των Άνδεων, φυσικό σύνορο της Χιλής με τον υπόλοιπο κόσμο, και η σχέση της με τη σύγχρονη Ιστορία της χώρας.

 

Σκηνοθεσία: Patricio Guzmán

 

 

 

Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται

Στα τέλη του 18ου αιώνα μια ζωγράφος καταφθάνει σε ένα νησάκι της Βρετάνης για να ζωγραφίσει το γαμήλιο πορτρέτο μιας νεαρής κοπέλας.

 

Σκηνοθεσία:  Céline Sciamma

Ηθοποιοί:  Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami 

 

 

 

Ο Κυνηγός της Νύχτας

Ένας αστυνομικός με τραυματικό παρελθόν συλλαμβάνει έπειτα από ανθρωποκυνηγητό έναν ψυχικά διαταραγμένο απαγωγέα και κατά συρροή δολοφόνο. Μαζί με μια νεαρή συνάδελφό του όμως αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως σε όλα αυτά είχε πιθανότατα συνεργό, είναι ακόμη ελεύθερος και δρα.

 

Σκηνοθεσία:  David Raymond

Ηθοποιοί: Henry Cavill, Ben Kingsley, Alexandra Daddario

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!