Home / Wellness  / Health  / Οι πιο ενυδατικές τροφές – Part 2

Οι πιο ενυδατικές τροφές – Part 2

Οι πιο ενυδατικές τροφές - Part 2
Οι τροφές που μας βοηθούν να ενυδατωθούμε το καλοκαίρι. 

Η αφυδάτωση είναι επιβλαβής για την υγεία και συνδέεται με ευρύ φάσμα δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως η κόπωση, ο πονοκέφαλος, τα δερματικά προβλήματα, οι μυϊκές κράμπες, η υπόταση και οι ταχυπαλμίες. Μάλιστα η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως η οργανική ανεπάρκεια. Για να αποφύγετε τα παραπάνω φροντίστε να ενυδατώνετε το καλοκαίρι τον οργανισμό σας πίνοντας αφενός πολύ νερό και αφετέρου καταναλώνοντας τις παρακάτω τροφές. 

 

 

Οι πιο ενυδατικές τροφές - Part 2

 
Αγγούρι.

Έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από οποιαδήποτε άλλη στερεή τροφή και είναι πολύ πολύ δροσιστικό. Το 95% των αγγουριών είναι νερό, γεγονός που τα καθιστά στα πιο ενυδατικά λαχανικά. Επιπλέον, το αγγουράκι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες C, K και B, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.

 

Φράουλες.

Οι γλύκές φραουλίτσες έχουν 91% περιεκτικότητα σε νερό. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, έχουν πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες που  καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και είναι γεμάτες βιταμίνες και μέταλλα, όπως η βιταμίνη C, το φυλλικό οξύ και το μαγγάνιο.

 

Κολοκύθι.

Είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά καθώς έχει περιεκτικότητα 95% νερό και έχει λιγότερες από 25 θερμίδες. 

 

Ανανάς. 

Ο ανανάς είναι διουρητικός, καθώς είναι πλούσιος σε νερό και άρα πολύ ενυδατικός. Ιδανική τρποφή για τους καλοκαιρινούς μήνες μας δροσίζει και δεδομένου ότι περιέχει λίγες θερμίδες, μπορούμε να τον καταναλώνουμε χωρίς τύψεις. 

 

Οι πιο ενυδατικές τροφές - Part 2

 

 

Πορτοκάλια. 

Τι θα λέγατε για έναν κρύο, φυσικό χυμό πορτοκάλι; Τα πορτοκάλια περιέχουν 88% νερό, είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη C, φολικό οξύ και παρέχουν στον οργανισμό μας τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την επανόρθωση του δέρματος.

 

Γκρέιπφρουτ.

Το γκρέιπφρουτ περιέχει λυκοπένιο, είναι πολύ αντιοξειδωτικό και ενυδατώνει σε βάθος τον οργανισμό μας. Τέλος, είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και συνίσταται σε πολλές δίαιτες.  

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!