Home / Good Life  / Οι πιο ελκυστικοί γαστρονομικοί προορισμοί στη Θεσσαλονίκη! – Part 1

Οι πιο ελκυστικοί γαστρονομικοί προορισμοί στη Θεσσαλονίκη! – Part 1

Οι πιο ελκυστικοί γαστρονομικοί προορισμοί στη Θεσσαλονίκη!

Συγκεντρώσαμε τους πιο ελκυστικούς και απολαυστικούς γαστρονομικούς προορισμούς στη Θεσσαλονίκη έτσι όπως τους παρουσιάσαμε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Théa by Makedonia Palace. Όχι μόνο υπόσχονται να ικανοποιήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά και να σας χαρίσουν υπέροχες εμπειρίες! 

 

Grada Nuevo

Σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο στην οδό Καλαποθάκη 14, βρίσκεται το Wine Restaurant, Grada Nuevo στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν εμπνευσμένα πιάτα με θαλασσινά, πάστα και λαχταριστά επιδόρπια καθώς και πληθώρα εκλεκτών κρασιών. Στο Grada Nuevo η τέχνη της υψηλής γαστρονομίας συναντά την απόλαυση και υπόσχεται να αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους απανταχού εραστές της γαστρονομίας. 

 

Tip: Δοκιμάστε το σεβίτσε θαλασσινών με κινόα, φυλλαράκια μυρωδικών και μάνγκο, μια ευφάνταστη σαλάτα εξαιρετικά δροσερή και αρωματική!  

 

 

www.gradanuevo.gr

 

Maemani

Στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην Παύλου Μελά 26, θα βρείτε το καινούργιο γαστρονομικό meeting place της Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει να μυήσει τους επισκέπτες σε αξέχαστες γαστρονομικές περιπέτειες. Στον ιδιαίτερo και φωτεινό του χώρο που συνδυάζει την ομορφιά του νεοκλασικού και του μοντέρνου, μπορείτε να γευτείτε το πλούσιο μενού που καλύπτει όλες τις ώρες της ημέρας και προσφέρει στους επισκέπτες απολαυστικές επιλογές ροφημάτων, ποτών, πιάτων και εδεσμάτων που θα αποζημιώσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. 

 

Tip: Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το επιδόρπιο ελαστικής σοκολάτας, με κρέμα και παγωτό που υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε γλυκούς προορισμούς!

 

 

Βρείτε το στο facebook: Maemani

 

La Pasteria

Μια μοναδική ιταλική εμπειρία σας περιμένει στο εστιατόριο La Pasteria στο Mediterranean Cosmos. Σε έναν φιλόξενο χώρο που θυμίζει γνήσια ιταλική trattoria, οι chef μετατρέπουν το φαγητό σε αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυθεντικά ιταλικά πιάτα, από γευστικά antipasti μέχρι παραδοσιακά dolci. Για κάθε περίσταση, το εστιατόριο La Pasteria αποτελεί σημείο αναφοράς στη γαστριμαργική σκηνή της Θεσσαλονίκης. 

 

Tip: Μην παραλείψετε να γευτείτε την pizza με την ιταλική, λεπτή ζύμη στην πιο αυθεντική εκδοχή της! 

 

 

www.lapasteria.gr

 

 

Marea

Σε έναν minimal και απόλυτα σύγχρονο χώρο στην πιο urban γωνιά της πόλης, στην Μαργαρίτη Λώρη 13, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε γευστικά θαλασσινά θαύματα που αναλαμβάνουν να δικαιώσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα αδέλφια Σταύρος και Χρήστος Σωτηρούδης σε συνεργασία με τον Γιώργο Γιώργο και τον Θεόκτιστο Σαρασίδη προτείνουν διαχρονικά, αστικά πιάτα ιδωμένα όμως μέσα από μια δημιουργική φρέσκια ματιά, η οποία επικεντρώνεται στις φρέσκες πρώτες ύλες, στις μοντέρνες τεχνικές και την άριστα ενημερωμένη οινική λίστα, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση.

 

Tip: Δοκιμάστε οπωσδήποτε το λαχταριστό καρπάτσιο και το ταρτάρ καραβίδας με τα φρούτα του πάθους και για επιδόρπιο αφεθείτε στην έκρηξη απόλαυσης που θα σας προσφέρει το σουφλέ σοκολάτας! 

 

 

Βρείτε το στο facebook: mareaseaspirit

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!