Home / Wellness  / Mind  / Οι πιο απλοί καθημερινοί τρόποι για να μειώσετε το άγχος

Οι πιο απλοί καθημερινοί τρόποι για να μειώσετε το άγχος

Οι πιο απλοί καθημερινοί τρόποι για να μειώσετε το άγχος
Νικήστε το άγχος με 5 μικροαλλαγές στην καθημερινότητα και τη διατροφή σας. 

Ο σύγχρονος άνθρωπος βασανίζεται από στρες. Υπάρχουν όμως τρόποι για να μειώσουμε το άγχος μας και να απολαύσουμε περισσότερο στιγμές της καθημερινότητά μας. 

 
Γελάστε με την ψυχή σας. 

Το γέλιο προκαλεί αύξηση της ορμόνης ενδορφίνης η οποία σχετίζεται με τα θετικά συναισθήματα και την χαρά. Όταν γελάτε βοηθάτε τον εαυτό σας να καταπολεμήσει το στρες και θωρακίζετε τον οργανισμό σας. 

 

Βρείτε την άσκηση που σας χαλαρώνει.

Δοκιμάστε yoga, pilates, χορό ή και αερόβια άσκηση. Η γυμναστική βοηθά τον οργανισμό να παράγει ορμόνες ευτυχίας, χαλαρώνει τους μυς του σώματος αλλά και το μυαλό και μειώνει σημαντικά τα επίπεδα άγχους. 

 

Αφιερώστε χρόνο μόνο σε εσάς. 

Ένας τρόπος για να ελέγξετε και να διαχειριστείτε την πίεση και το στρες που αισθάνεστε καθημερινά είναι αφιερώνοντας κάποιο χρόνο μόνο στον εαυτό σας. Αφιερώστε κάποια λεπτά της ημέρας σας μόνο σε εσάς, κάντε ένα διάλειμμα πηγαίνοντας έναν περίπατο, κλείστε ένα ραντεβού για να σας κάνουν μασάζ. Αν παραχωρήσετε χρόνο μόνο σε εσάς και κάνετε έστω και για λίγο κάτι που σας ευχαριστεί θα μειώσετε τα επίπεδα στρες στον οργανισμό σας. 

 

 

Οι πιο απλοί καθημερινοί τρόποι για να μειώσετε το άγχος

 

 

Μειώστε την καφεΐνη που καταναλώνετε. 

Στραφείτε καλύτερα στους φυσικούς χυμούς και στο χλιαρό νερό με λεμόνι. Ο καφές, το τσάι, τα ανθρακούχα ποτά και τα ενεργειακά ποτά αποτελούν διεγερτικά, τα οποία αυξάνουν την νευρικότητα και μπορεί να σας προκαλέσουν αϋπνία, οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνουν το άγχος. 

 

Πάρτε βαθιές αναπνοές. 

Βάλτε τα χέρια σας πάνω στο διάφραγμα και αναπνεύστε βαθιά από τη μύτη. Κρατήστε για λίγο την ανάσα σας και έπειτα εκπνεύστε αργά από το στόμα. Η συγκεκριμένη τεχνική αναπνοής έχει βρεθεί πως βοηθά στην μείωση του άγχους και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση πιεστικών καταστάσεων. 

 

Εκμεταλλευτείτε τα αιθέρια έλαια. 

Τα αιθέρια έλαια όπως για παράδειγμα η λεβάντα επιδρούν θετικά στο νευρικό σύστημα, χαλαρώνουν σώμα και πνεύμα και μας βοηθούν να ηρεμήσουμε. Δοκιμάστε ένα αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια και απευθείας θα αισθανθείτε καλύτερα.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!