Home / Good Life  / Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (26/9- 2/10).

Η κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με πολλές νέες και ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που θα μας οδηγήσουν και πάλι με χαρά στη σκοτεινή αίθουσα. 

 

 

Απρόσμενος Έρωτας

Μετά από 25 χρόνια γάμου και αφού ο γιος τους φεύγει μακριά για να σπουδάσει, ο Μάρκος και η Άννα συνειδητοποιούν πως έχουν χάσει την ερωτική τους έλξη. Αποφασίζουν από κοινού να χωρίσουν, ξεκινώντας την περιπέτεια της εργένικης ζωής.

 

Σκηνοθεσία: Juan Vera

Ηθοποιοί: Ricardo Darín, Mercedes Morán, Claudia Fontán 

 

 

 

Αναμνήσεις

Ένας άντρας και μια γυναίκα ζουν μια παθιασμένη ερωτική ιστορία, στοιχειωμένη από τις αναμνήσεις τους.

 

Σκηνοθεσία: Valerio Mieli

Ηθοποιοί: Luca Marinelli, Linda Caridi, Giovanni Anzaldo 

 

 

 

Εντμόντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας

Τον Δεκέμβριο του 1897 ο θεατρικός συγγραφέας Εντμόν Ροστάν, πατέρας δύο παιδιών, αναζητά απελπισμένα μια επιτυχία. Καταφέρνει να πείσει τον διάσημο ηθοποιό Κονστάν Κοκλάν πως μπορεί να γράψει μια έμμετρη ηρωική κωμωδία αλλά, αν και η διορία είναι ασφυκτική, αυτός έχει έτοιμο μόνον τον τίτλο: «Σιρανό ντε Μπερζεράκ».

 

Σκηνοθεσία: Alexis Michalik

Ηθοποιοί: Thomas Solivérès, Olivier Gourmet, Mathilde Seigner

 

 

 

Η Ζωή του Τζον Φ. Ντόνοβαν

Μία δεκαετία μετά τον θάνατο ενός τηλεοπτικού σταρ ένας νεαρός ηθοποιός εξομολογείται σε μια δημοσιογράφο την κρυφή αλληλογραφία που είχε μαζί του ως παιδί και πώς αυτή επηρέασε ολόκληρη τη ζωή του.

 

Σκηνοθεσία: Xavier Dolan

Ηθοποιοί: Natalie Portman, Jacob Tremblay, Emily Hampshire

 

 

 

Το Μαγικό Χαλί

Ένα χωριατόπαιδο, η πιστή του γίδα, ένας άπληστος για εξουσία σουλτάνος, δύο πεινασμένοι αλιγάτορες, ένας αδίστακτος κακοποιός, ένα κορίτσι της πόλης, ένας αφηρημένος πωλητής χαλιών – και φυσικά, ένα ιπτάμενο χαλί – έχουν το ρόλο τους στις περιπέτειες του Χότζα. Είναι οι Χίλιες και Μία Νύχτες στη ζωή ενός χωρικού, ο οποίος κόντρα στις πιθανότητες, καταφέρνει να ταξιδέψει στον κόσμο, να νικήσει τους εχθρούς του, να ξεπεράσει τον φόβο του και τελικά να επιστρέψει στο σπίτι με ένα απροσδόκητο δώρο.

 

Σκηνοθεσία: Karsten Kiilerich

 

 

 

Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης

Σε μια φτωχική συνοικία της Νάπολης ο 15χρονος Νικόλα και η παρέα του ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο περνάει μέσα από τις τοπικές συμμορίες μαφιόζων.

 

Σκηνοθεσία: Claudio Giovannesi

Ηθοποιοί: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo 

 

 

 

Blinded by the Light

Πρόκειται για μία ιστορία θάρρους, αγάπης, ελπίδας, οικογενειακών δεσμών, αλλά και της μοναδικής ικανότητας της μουσικής να εξυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα. Η ταινία διηγείται την ιστορία του Τζέιβντ, ενός Βρετανού εφήβου πακιστανικής καταγωγής, που μεγάλωσε στην πόλη του Λούτον στην Αγγλία, το 1987. Εν μέσω φυλετικών και οικονομικών αναταραχών, γράφει ποίηση προκειμένου να «ξεφύγει» από τη μισαλλοδοξία που μαστίζει την πόλη του, και την αυστηρότητα του συντηρητικού πατέρα του. Αλλά όταν ένας συμμαθητής του, τον «μυεί» στη μουσική του Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Τζέιβντ αισθάνεται ότι η εργατική τάξη στην οποία ανήκει εκείνος και η οικογένειά του, ταυτίζεται και αντικατοπτρίζεται στους δυνατούς στίχους του Μπρους. Καθώς ο Τζέιβτν ανακαλύπτει μία καθαρτική διέξοδο για ν΄ ακολουθήσει τα όνειρά του, ταυτόχρονα βρίσκει το θάρρος να εκφραστεί με τη δική του, μοναδική φωνή.

 

Σκηνοθεσία: Gurinder Chadha
Ηθοποιοί: Viveik Kalra, Kulvinder Ghir, Meera Ganatra, Aaron Phagura

 

 

 

Το Παιχνίδι του Ρόδου

Η 10χρονη Sara εξαφανίζεται. Οι μέρες περνούν χωρίς κανένα ίχνος της. Μέχρι που ένα πρωινό, οι γονείς της λαμβάνουν ένα γράμμα από τον απαγωγέα που, για να την αφήσει ελεύθερη, ζητάει να τους συναντήσει! Ποιος είναι και τι θέλει να τους πει; Αυτό το τετ-α-τετ θα έχει μια αναπάντεχη εξέλιξη…

Σκηνοθεσία: Josué Ramos
Ηθοποιοί: Pedro Casablanc, Ramiro Blas, Elisabet Gelabert, Zack Gómez

 

 

 

Rambo: Το Τελευταίο Αίμα

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία, ο Σιλβέστερ Σταλόνε επιστρέφει ως ένας από τους κορυφαίους ήρωες δράσης όλων των εποχών, ως Τζον Ράμπο. Τώρα, ο Ράμπο θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του και να φέρει ξανά στην επιφάνεια τις ανελέητες πολεμικές του ικανότητες με σκοπό να πάρει εκδίκηση στην τελευταία του επικίνδυνη αποστολή. Το τελευταίο κεφάλαιο της θρυλικής σειράς είναι ένα θανάσιμο ταξίδι εκδίκησης κι αίματος.

 

Σκηνοθεσία: Adrian Grunberg

Ηθοποιοί: Sylvester Stallone, Paz Vega, Yvette Monreal

 

 

 

Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι

Βρισκόμαστε στο 1968 στην Αμερική. Ο αέρας αλλαγής παντού. Μακριά από τις αναταραχές, βρίσκεται μια μικρή πόλη με το όνομα Mill Valley, που για χρόνια η σκιά της οικογένειας των Bellows στέκει αγέρωχη. Στην έπαυλη στο τέρμα της πόλης, η Sarah, ένα νεαρό κορίτσι με τρομακτικά μυστικά, μετέτρεψε την βασανισμένη της ζωή σε μια σειρά από τρομακτικές ιστορίες γραμμένες σε ένα βιβλίο που αδιαφορεί για τον χρόνο και θα γίνουν αληθινές όταν μια παρέα εφήβων ανακαλύψει το απόκοσμο σπίτι της Sarah.

 

Σκηνοθεσία: André Øvredal
Ηθοποιοί: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!