Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Οι λόγοι που θα αγαπήσεις το pole dancing

Οι λόγοι που θα αγαπήσεις το pole dancing

Οι λόγοι που θα αγαπήσεις το pole dancing
Τα οφέλη του pode dancing που δεν γνώριζες.

Ίσως είναι λίγο παρεξηγημένος είδος χορού, όμως αξίζει να τον δοκιμάσεις και να ξεπεράσεις την στερεοτυπική εικόνα που του έχει αποδοθεί. Το pole dancing θα σε γοητεύσει και θα σε ωφελήσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, σωματικά αλλά και πνευματικά. Ξεκίνησέ το (όταν μπορέσουμε να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση) γιατί μετά από κάποια μαθήματα θα:

Μόνο μην ξεχνάς την προθέρμανση, η οποία είναι απαραίτητο να γίνεται πριν και μετά από φυσικές δραστηριότητες. Οι διατάσεις πρέπει να αποτελούν μέρος της προθέρμανσης και της αποθεραπείας σου κάθε φορά.

 

Οι λόγοι που θα αγαπήσεις το pole dancing

 

 

 

Αδυνατίσεις διασκεδάζοντας.

Σύμφωνα με ειδικούς, ένας αρχάριος καίει από 290-400 θερμίδες ανά ώρα άσκησης, ενώ ένας προχωρημένος μπορεί να κάψει με μία ώρα pole dancing μέχρι και 700 θερμίδες. Όχι κι άσχημα. Ακόμη, επειδή περιέχει χορευτικές φιγούρες και ποικιλία κινήσεων πάνω στον στύλο, διασκεδάζει τον αθλούμενο ο οποίος, όσο περισσότερο εξοικειώνεται με τον στύλο ξεχνά πως γυμνάζεται κι απλά το απολαμβάνει!

 

Γυμνάσεις σημαντικά και τους μυς σου.

Ανάμεσα στα οφέλη του δεν είναι μόνο το χάσιμο λίπους και θερμίδων. Το pole dancing είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους εκγύμνασης καθώς γυμνάζει πολλές και διαφορετικές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Πώς; Γυμνάζεις τους μυς σου, χρησιμοποιώντας μόνο του βάρος του σώματός σου. Έτσι, σε κάποια μαθήματα αλλάζεις το σώμα σου και μπορείς να αποκτήσεις μια πιο καλλίγραμμη σιλουέτα.

 

Βοηθήσεις τη διάθεσή σου και θα νιώθεις καλύτερα!

Η αλλαγή δεν αφορά μόνο στην εικόνα σου. Το pole dancing, όπως κι όλες οι μορφές άσκησης, συμβάλλουν στην ευεξία, βελτιώνει την υγεία και τη ψυχική κατάσταση. Είναι μια μορφή άσκηση, που χάρις στον χορό, γεμίζει τον ασκούμενο με συναισθήματα χαράς. Ως συνέπεια απομακρύνει και το άγχος.

 
Βελτιώσεις την ισορροπία σου και την ευλυγισία σου.

Βελτιώνοντας την ισορροπία σου, ενισχύεις τη δύναμη και τον συντονισμό σου και είναι λιγότερο πιθανό να πέσεις και να τραυματιστείς. Γιατί λοιπόν να μην αποφύγεις ατυχήματα; Ακόμη, κάνοντας pole dancing βελτιώνεις την ευλυγισία σου.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!