Home / Wellness  / Health  / Οι κατάλληλες βιταμίνες για την υπερκόπωση

Οι κατάλληλες βιταμίνες για την υπερκόπωση

Οι κατάλληλες βιταμίνες για την υπερκόπωση
Με ποιες βιταμίνες θα νικήσεις την υπερκόπωση; 

Σου βρήκαμε τις βιταμίνες για να διώξεις την υπερκόπωση. Αν αισθάνεσαι πως η κούραση έχει γίνει για σένα πλέον μία μόνιμη κατάσταση, τότε ίσως πάσχεις από υπερκόπωση. Υπάρχουν τρόποι για να την αντιμετωπίσεις και να ανακτήσεις την χαμένη σου ενέργεια. Οι βιταμίνες θα είναι σε αυτή σου την προσπάθεια σύμμαχοι. Ποιες όμως είναι οι κατάλληλες για να διώξεις την κόπωση και την εξάντληση; 

 

 

Οι κατάλληλες βιταμίνες για την υπερκόπωση

Οι πολλοί καφέδες θα κάνουν χειρότερα τα πράγματα. Η λύση βρίσκεται στις βιταμίνες, τα φρούτα και τα λαχανικά.

 

 

Βιταμίνη Β 12.

Η βιταμίνη Β 12 θα σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να καταπολεμήσεις το αίσθημα κούρασης και να διώξεις την υπερκόπωση. Ευθύνεται για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, προσφέρει ενέργεια και ενδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού. Θα τη βρεις στο κρέας, τα αυγά, τα οστρακοειδή, το τυρί, τα ψάρια, το αγελαδινό γάλα και το γάλα σόγιας, το γιαούρτι, τα στρείδια και το συκώτι. Επίσης, σε συμπληρώματα διατροφής. 

 

Βιταμίνη D. 

Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη κόπωση, κατάθλιψη, πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις και αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό. Η γνωστή και ως βιταμίνη του ήλιου καθώς παράγεται με την έκθεση του οργανισμού στην ηλιακή ακτινοβολία υπάρχει και σε κάποια τρόφιμα. Είναι διαθέσιμη στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο τόνος, στα αυγά, το τυρί, το συκώτι και σε τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, όπως δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Πρωινός καφές στο παράθυρο: Οι ακτίνες του ήλιου θα σε γεμίσουν ενέργεια και θα σου ανεβάσουν τη διάθεση. Μόνο μην ξεχνάς το αντηλιακό!

 

Βιταμίνη Β1. 

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν το σώμα να μετατρέψει τα τρόφιμα σε ενέργεια, η οποία είναι το κλειδί στη μάχη με την υπερκόπωση. Η βιταμίνη Β1 ή αλλιώς Θειαμίνη είναι απαραίτητη για τον οργανισμό. Θα τη βρεις στα σπαράγγια, τα μανιτάρια, το μοσχαρίσιο συκώτι, τα μαύρα φασόλια και τις φακές και θα σε γεμίσει ζωντάνια. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!